ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νέες αντικειμενικές τιμές ακινήτων έως το τέλος του 2017

Νέες αντικειμενικές τιμές ακινήτων έως το τέλος του 2017
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Με διάταξη νόμου την οποία το υπουργείο Οικονομικών πρόκειται να καταθέσει σύντομα στη Βουλή θα προβλέπεται η σύσταση 75 επιτροπών σε όλη τη χώρα οι οποίες θα εισηγηθούν τις νέες αντικειμενικές τιμές των ακινήτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Οικονομικών θα δώσει προθεσμία ενός μήνα στις 75 επιτροπές για να υποβάλλουν τις προτάσεις τους για τις νέες τιμές των ακινήτων.

Οι νέες τιμές θα προσεγγίζουν τις εμπορικές τιμές των ακινήτων και στόχος είναι να τεθούν σε ισχύ την 1.1.2018 προκειμένου να αποτελέσουν τη βάση υπολογισμού του ΕΝΦΙΑ για το επόμενο έτος.

Με τη σχετική διάταξη νόμου θα τοποθετούνται στις κατά τόπους επιτροπές εκπρόσωποι επαγγελματικών ομάδων (μεσίτες, εκτιμητές, συμβολαιογράφοι, κατασκευαστές), καθώς και εκπρόσωποι των Δήμων.

Επίσης στην διάταξη θα προβλέπεται η συγκρότηση επιτροπής η οποία θα έχει εποπτικό ρόλο στις 75 τοπικές επιτροπές.

Την επιτροπή αυτή έχει ήδη προαναγγείλει η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου με στόχο να προλαμβάνονται ενδεχόμενες στρεβλώσεις μικροπολιτικής φύσης από τις εισηγήσεις των 75 τοπικών επιτροπών.

Η επιτροπή θα παρεμβαίνει όταν διαπιστώνονται σημαντικές αποκλίσεις στις τιμές που δίνουν οι τοπικές επιτροπές σε σχέση με αυτές που θα προκύπτουν από ειδικό αλγόριθμο που θα λαμβάνεται επίσης, υπόψη, για τον προσδιορισμό των τιμών.

Όσον αφορά στη Συντονιστική Επιτροπή η οποία έχει συσταθεί στο υπουργείο Οικονομικών ολοκληρώνει τις δοκιμές για την οριστικοποίηση του στατιστικού υποδείγματος για τον αλγόριθμο που θα μετατρέπει δεδομένα της αγοράς ακινήτων σε τιμές ζώνης.

Το σύστημα αυτό τροφοδοτείται από τα δεδομένα των πράξεων στα συμβολαιογραφεία, από τα στοιχεία των τραπεζών που στηρίζονται σε φυσικές εκτιμήσεις των ακινήτων και από τα μισθωτήρια συμβόλαια.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αλέξης Τσίπρας: Έτσι θα κυβερνήσω! 20 άξονες κοινωνικής δικαιοσύνης – Για τον λαό και την πατρίδα με πολιτική αρετή και ορθό λόγο

Αλέξης Τσίπρας: «Το ζήτημα της ακρίβειας δεν αντιμετωπίζεται με επιδόματα» – «Δεν λύνεις κανένα πρόβλημα αν δεν καταπολεμήσεις την αιτία του προβλήματος»

Αλέξης Τσίπρας: «Η πολιτική δεν είναι η τέχνη του εφικτού, αλλά είναι η τέχνη της διεύρυνσης του εφικτού»

Στην τελική ευθεία ο υπερ-πύργος Trump στο Ντουμπάι: Υπεγράφη η σύμβαση για το έργο του 1 δισ. δολαρίων

Αλλοδαποί αγοράζουν τη Μύκονο – Βίλες «χρυσάφι» και χρυσές δουλίτσες «ρίαλ εστέιτ»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr