Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Όταν το κόψιμο του τσιγάρου δίνει “μπόνους” έξι επιπλέον μέρες άδειας…

Όταν το κόψιμο του τσιγάρου δίνει “μπόνους” έξι επιπλέον μέρες άδειας…
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ιαπωνία, Κάπνισμα, Καπνιστής, Τόκιο,

Μία ιαπωνική εταιρεία βρήκε έναν πρωτότυπο τρόπο για να ενισχύσει τον αντικαπνιστικό της αγώνα, δίνοντας επιπλέον έξι ημέρες άδειας ετησίως στους υπαλλήλους που δεν καπνίζουν, για να αντισταθμίσει το χρόνο που οι καπνιστές χάνουν κάνοντας διαλείμματα για να καπνίσουν.

Η εμπορική εταιρεία ξεκίνησε να δίνει τις επιπλέον ημέρες άδειας μετ΄ αποδοχών τον Σεπτέμβριο, αφού οι μη καπνιστές παραπονέθηκαν ότι δούλευαν περισσότερο από τους συναδέλφους τους που καπνίζουν.

Η εκπρόσωπος της εταιρείας Χιροτάκα Ματσουσίμα δήλωσε στην εφημερίδα «The Telegraph», ότι «ένας από τους μη καπνιστές υπαλλήλους μας έβαλε ένα μήνυμα στο κουτί προτάσεων της εταιρείας νωρίτερα φέτος λέγοντας ότι τα διαλείμματα για κάπνισμα προκαλούν καθυστερήσεις».

Σύμφωνα με την πρόταση, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Τακάο Ασούκα αποφάσισε να δώσει στους εργαζομένους που δεν καπνίζουν περισσότερες ημέρες άδειας ως αποζημίωση, είπε η Ματσουσίμα.

Η εταιρεία εδρεύει στο Τόκιο και τα γραφεία της βρίσκονται στον 29ο όροφο ενός κτιρίου, ενώ κάθε διάλειμμα για κάπνισμα διαρκεί τουλάχιστον 15 λεπτά.

Ο Ασούκα πιστεύει ότι η παροχή επιπλέον άδειας στους μη καπνίζοντες θα δώσει κίνητρο στο προσωπικό ώστε να σταματήσει το κάπνισμα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Νίκος Δένδιας πρώτος Έλληνας ΥΕΘΑ στην Ιαπωνία: Ελληνοϊαπωνική αμυντική συνεργασία και Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας (UNCLOS)

Ο Νίκος Δένδιας στην Ιαπωνία: Ενίσχυση της αμυντικής συνεργασίας σε τεχνολογία και ασφάλεια

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου – Τόκιο: Ασημένιο μετάλλιο στο επί κοντώ ο Εμμανουήλ Καραλής

Η Ιαπωνία έχει σχεδόν 100.000 αιωνόβιους και παράλληλα υπογεννητικότητα

Ιαπωνία: Ο πιο καυτός Ιούλιος από το 1898

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr