ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Διαβάστε το Κοινό ανακοινωθέν της συνάντησης Κοτζιά-Μπουσάτι στην Κρήτη

Διαβάστε το Κοινό ανακοινωθέν της συνάντησης Κοτζιά-Μπουσάτι στην Κρήτη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ελλάδας και της Αλβανίας, Νίκος Κοτζιάς και Ντιτμίρ Μπουσάτι, πραγματοποίησαν συνομιλίες στην Κρήτη στις 10-12 Νοεμβρίου του 2017, στις οποίες επικεντρώθηκαν σε ανοικτά διμερή θέματα, αναφέρει το Κοινό ανακοινωθέν Υπουργείων Εξωτερικών Ελλάδας και Αλβανίας.

Σύμφωνα με το Κοινό ανακοινωθέν, κατά τη διάρκεια των συνομιλιών, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν σε φιλικό και εποικοδομητικό περιβάλλον, έγινε ουσιαστική δουλειά.

Και οι δύο πλευρές αναγνώρισαν τη σημασία του διαλόγου για την επίλυση των εκκρεμών ζητημάτων και συμφώνησαν για περαιτέρω βήματα που πρέπει να πραγματοποιηθούν προκειμένου να επιτευχθούν θετικά αποτελέσματα στη βάση των ευρωπαϊκών αξιών και κανόνων και προς όφελος των δύο χωρών και των λαών τους.

Οι συνομιλίες απετέλεσαν ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός. Οι προσπάθειες για την εξεύρεση βιώσιμων λύσεων σε μακροχρόνια προβλήματα θα συνεχιστούν.

Υπό αυτό το πρίσμα, συμφωνήθηκε ότι οι Υπουργοί θα συναντηθούν εκ νέου κατά την προσεχή περίοδο στην Αλβανία, προκειμένου να αξιολογήσουν την επιτευχθείσα πρόοδο και να αποφασίσουν για περαιτέρω συγκεκριμένα βήματα προόδου, καταλήγει το Κοινό ανακοινωθέν.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Νίκος Δένδιας από τον ιστορικό σύμμαχό μας Μαυροβούνιο: «Αν δεν συνεργαστούμε, οι κοινωνίες και οι χώρες μας δεν μπορούν να είναι ασφαλείς»

Ο Νίκος Δένδιας την Τρίτη 30/06 στο Μαυροβούνιο – Τι θα συζητήσει με τον ιστορικό σύμμαχό μας

Νίκος Δένδιας: Ελλάδα και Αλβανία ενισχύουν την αμυντική τους συνεργασία

Ο Νίκος Δένδιας υποδέχεται τη Δευτέρα 29/06 τον Υπουργό Άμυνας της Αλβανίας

Συμμαχία Κύπρου-Μπαχρέιν για τη Συνύπαρξη και τη Διαθρησκειακή Πολυμορφία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...