ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Προειδοποίηση προς Τουρκία: «Η Ελλάδα δεν πρόκειται ποτέ να αποδεχθεί τα τετελεσμένα της εισβολής στην Κύπρο”

Προειδοποίηση προς Τουρκία: «Η Ελλάδα δεν πρόκειται ποτέ να αποδεχθεί τα τετελεσμένα της εισβολής στην Κύπρο”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τις προσπάθειες από την Τουρκία και ορισμένων κύκλων της τ/κ ηγεσίας «να επιβάλουν νέα παράνομα τετελεσμένα στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου και να προβάλουν διχοτομικές “εναλλακτικές λύσεις”», επικρίνει, με ανακοίνωσή του, το Υπουργείο Εξωτερικών, τονίζοντας ότι «το μόνο που υποδηλώνουν είναι περιφρόνηση της διεθνούς νομιμότητας», με αφορμή, σήμερα, την συμπλήρωση 34 χρόνων από την παράνομη ανακήρυξη του ψευδοκράτους στην Κύπρο.

Επισημαίνει δε ότι «η διεθνής κοινότητα δεν θα πρέπει ποτέ να συνεργήσει στη νομιμοποίηση των συνεπειών της συνεχιζόμενης τουρκικής στρατιωτικής κατοχής στην Κύπρο».

«Η Ελλάδα δεν πρόκειται ποτέ να αποδεχθεί τα τετελεσμένα της τουρκικής εισβολής και κατοχής και θα συνεχίσει να εργάζεται υπεύθυνα για την αποκατάσταση της διεθνούς νομιμότητας, μέσω της επίτευξης μιας βιώσιμης λύσης στο πλαίσιο των Αποφάσεων των Ηνωμένων Εθνών» υπογραμμίζει το υπουργείο Εξωτερικών, αποσαφηνίζοντας ότι «η επανένωση της Μεγαλονήσου και η μετεξέλιξη της Κυπριακής Δημοκρατίας σε ένα κανονικό κράτος μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσω της κατάργησης του αναχρονιστικού καθεστώτος Εγγυήσεων και τον τερματισμό της παρουσίας των κατοχικών στρατευμάτων».

Χαρακτηρίζει “θλιβερή” τη σημερινή επέτειο η οποία, όμως, «έρχεται να υπενθυμίσει στη διεθνή κοινότητα ότι ένα ανεξάρτητο κράτος, μέλος του ΟΗΕ και της ΕΕ, εξακολουθεί να βρίσκεται, εδώ και 34 χρόνια, υπό ξένη στρατιωτική κατοχή».

Αναφέρει, ακόμα, ότι «η μονομερής και παράνομη αυτή πράξη συνιστά μία κατάφωρη παραβίαση των θεμελιωδών κανόνων και αρχών του Διεθνούς Δικαίου, η οποία, σε συνδυασμό με την συνεχιζόμενη στρατιωτική κατοχή και τον παράνομο εποικισμό, παρεμποδίζει την εξεύρεση αμοιβαίως αποδεκτής λύσης του κυπριακού ζητήματος.

Επιπλέον, διαιωνίζει την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όλων των Κυπρίων, καθώς και την απομόνωση της τουρκοκυπριακής κοινότητας που τελεί υπό την ασφυκτική πολιτική χειραγώγηση της Τουρκίας».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τούρκος κωμικός οδηγήθηκε στη φυλακή για εξύβριση του Ερντογάν

Jerusalem Post: Ο Ερντογάν της Τουρκίας διεξάγει πόλεμο εναντίον της Δύσης και του Ισραήλ – Το ΝΑΤΟ δεν πρέπει να το αγνοήσει

Η Τουρκία κατασκευάζει «διαστημική βάση» στη Σομαλία που θα μπορεί να εκτοξεύει βαλλιστικούς πυραύλους – Συναγερμός στο Ισραήλ

We must stop the pseudo-caliph Erdogan NOW, before he plunges the region into a neo-Ottoman war

Να σταματήσουμε τον ψευδοχαλίφη Ερντογάν ΤΩΡΑ πριν βυθίσει την περιοχή σε νεοοθωμανικό πόλεμο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...