ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Ελληνικό υποβρύχιο ΔΕΝ μπλέχτηκε σε δίχτυα τράτας - Τι συνέβη
Τι είναι η «παγίδα του Θουκυδίδη» και γιατί έκανε ο Σι Τζινπίνγκ αναφορά σε αυτήν όταν συνάντησε τον Τραμπ
Πρώην βουλευτές και στελέχη της ΝΔ «αδειάζουν» Μητσοτάκη και προαναγγέλλουν νέο κόμμα: «Η παράταξη αξίζει να ξαναβρεί την ψυχή της»
Η Μπριζίτ χαστούκισε τον Μακρόν για «φλερτ» με Ιρανή ηθοποιό, αποκαλύπτει νέο βιβλίο
Κώστας Καραμανλής: Νέες βολές κατά Μητσοτάκη για την εξωτερική πολιτική, με αφορμή την Κίνα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις της κυβέρνησης με τους θεσμούς, είτε σε επίπεδο επικεφαλής είτε σε αυτό των τεχνικών κλιμακίων για τεχνική συμφωνία και, σύμφωνα με κυβερνητικούς παράγοντες που παρακολουθούν εκ του σύνεγγυς τις διαπραγματεύσεις, έως το Eurogroup στις 22 Ιανουαρίου θα έχει υλοποιηθεί το σύνολο των προαπαιτούμενων.
Ωστόσο, δεν αλλάζει ο στόχος για συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο (staff level agreement) έως το Eurogroup την προσεχή Δευτέρα, καθώς έχει δοθεί λύση σε δύο μεγάλα «αγκάθια», τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και το θέμα της ΔΕΗ.
Σύμφωνα με τους ίδιους παράγοντες, τα περισσότερα από τα prior actions αφορούν στον τομέα των υποδομών, όπως είναι το Κτηματολόγιο, τα μεταλλεία, κ.ά.
Στον τομέα της δημόσιας διοίκησης, η πιο σημαντική εκκρεμότητα αφορά στην επιλογή, μέσω ΑΣΕΠ, γενικών διευθυντών στο Δημόσιο, διαδικασία που έχει ήδη ξεκινήσει αλλά δεν έχει ολοκληρωθεί.
Παράλληλα, οι συγκεκριμένες πηγές ανέφεραν ότι το ΔΝΤ παρακολουθεί μεν τις διαβουλεύσεις, αλλά δεν μετέχει ενεργά, ζητώντας να μην βγουν οι αλλαγές στα χρονοδιαγράμματα εκτός προγράμματος.
Εξάλλου, στις διαπραγματεύσεις με τους εκπροσώπους των θεσμών «κλείδωσε» η αναβολή στη θέσπιση των νέων αντικειμενικών αξιών των ακινήτων έως τον Μάρτιο, με στόχο αυτή να ολοκληρωθεί τον Ιούνιο.
Ενώ, εντός της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να εκδοθεί το ΦΕΚ για την αξιολόγηση των εργαζόμενων στην ΑΑΔΕ, η οποία θα είναι 3.500 σελίδες με περιγραφή θέσεων.
























































