ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γαλλία, Εμανουέλ Μακρόν,

















































Δημοσκόπηση MRB: Στο 22,6% η ΝΔ - 23,2% ο Τσίπρας - Καθολική η στήριξη στους αγρότες
Ελληνοϊσραηλινή ταξιαρχία 2.500 στρατιωτών για την ειρήνη και την ασφάλεια στην Ανατ. Μεσόγειο
Οι Ισραηλινοί πύραυλοι στην ελληνική Άμυνα «τρελαίνουν» τους νεο-οθωμανούς ιμπεριαλιστές
Διεγράφη ο Νίκος Παππάς από τον ΣΥΡΙΖΑ μετά την επίθεση σε δημοσιογράφο στο Στρασβούργο
Η Ερντογάν θέλει να επιστρέψει τους S-400 στη Ρωσία για να πάρει F-35 από τις ΗΠΑ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Τη διάδοση των γαλλικών θα επιδιώξει ο Εμμάνουελ Μακρόν, με στόχο να γίνουν η πιο ομιλούμενη γλώσσα στον κόσμο. Σε ταξίδι του στην πρωτεύουσα της Μπουρκίνα Φάσο, Ουαγκαντουγκού, ο Γάλλος πρόεδρος δεσμεύτηκε σε μαθητές ότι η μητρική του γλώσσα θα μπορούσε «να είναι η πρώτη γλώσσα στην Αφρική και πιθανώς στον κόσμο».
Σύμφωνα με τον Μακρόν, η πρόθεσή του δεν πρέπει να θεωρείται κατάλοιπο της «αποικιακής εξουσίας», καθώς η γλώσσα «δεν είναι απλώς μια κληρονομιά που πρέπει να προστατευτεί. Έχει μέλλον. Η ακτινοβολία, η ελκυστικότητα των γαλλικών δεν ανήκει μόνο στη Γαλλία».
Σήμερα, περίπου 274 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως μιλούν γαλλικά, που είναι η πέμπτη πιο διαδεδομένη και ομιλούμενη γλώσσα στον κόσμο.






















































