ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Και οι Αυστριακοί ακροδεξιοί ζητούν μεταφορά της πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ

Και οι Αυστριακοί ακροδεξιοί ζητούν μεταφορά της πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Aκολουθώντας τη γραμμή του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ο αρχηγός του ακροδεξιού εθνικιστικού Κόμματος των Ελευθέρων και μελλοντικός αντικαγκελάριος της Αυστρίας Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε ζητά από την υπό σχηματισμό συγκυβέρνηση του κόμματός του με το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα του μελλοντικού καγκελάριου Σεμπάστιαν Κουρτς την μεταφορά της αυστριακής πρεσβείας από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ.

Σε συνέντευξή του, ο Στράχε, του οποίου το κόμμα υπήρξε στο παρελθόν εξόχως αντισημιτικό και πρόσφατα εμφανίζεται ισλαμοφοβικό, τονίζει πως συμμερίζεται την επιθυμία του Ισραήλ για αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας της χώρας, “γιατί πολλοί πολιτικοί εκπρόσωποι αναφέρουν ότι ‘πρωτεύουσα μας είναι η Ιερουσαλήμ, εκεί είναι η έδρα της Κνεσέτ’, της ισραηλινής Βουλής”.

Ως εκ τούτου, σύμφωνα με τον Στράχε, είναι και επιθυμία του Κόμματος των Ελευθέρων να μεταφερθεί εκεί, στην πρωτεύουσα, και η αυστριακή πρεσβεία, ωστόσο ο ίδιος δεν θα ήθελε, όπως προσθέτει, να υπάρξει μονομερής ενέργεια της Αυστρίας, αλλά πρέπει να βρεθεί κοινή στάση στην Ευρωπαϊκή Ένωση σε αυτό το θέμα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Ισραήλ έτοιμο να προκαλέσει χάος στην Τουρκία

ΣΟΚ στο Ισραήλ! Ο Νετανιάχου είχε προειδοποιηθεί από τον Πρόεδρο τον Εμιράτων πριν τη σφαγή της 7/10/23 ότι η Χαμάς σχεδίαζε επίθεση;

Ο Πρόεδρος του Ισραήλ «πετάγεται» στην Κύπρο – Χριστοδουλίδης και Χέρτσογκ συναντώνται για την εμβάθυνση της συνεργασίας και την ενίσχυση των δεσμών

Το Ισραήλ χάνει γιατρούς με σχεδόν πενταπλάσιο ρυθμό από ό,τι στο παρελθόν

Αυστρία: Απαγόρευση της ισλαμικής μαντίλας για τις μαθήτριες κάτω των 14 ετών

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr