ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Χαμάς ρίχνει ρουκέτες στο Ισραήλ και το Ισραήλ βομβαρδίζει τη Χαμάς

Η Χαμάς ρίχνει ρουκέτες στο Ισραήλ και το Ισραήλ βομβαρδίζει τη Χαμάς
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στο πλαίσιο των αντιδράσεων για την απόφαση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ, συνεχίζονται οι επιθέσεις με ρουκέτες από παλαιστινιακής πλευράς και οι «απαντήσεις» του ισραηλινού στρατού.

Τη Δευτέρα η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία έπληξε θέσεις της ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, χωρίς θύματα, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Γάζας, λίγες ώρες μετά την εκτόξευση δύο ρουκετών την Κυριακή από τον παλαιστινιακό θύλακα οι οποίες έπεσαν στο νότιο Ισραήλ.

«Σε απάντηση στις δύο ρουκέτες που εκτοξεύθηκαν εναντίον του νότιου Ισραήλ οι αεροπορικές δυνάμεις της χώρας στοχοθέτησαν ένα στρατόπεδο εκπαίδευσης της Χαμάς στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο ισραηλινός στρατός, διευκρινίζοντας ότι στόχος των πληγμάτων ήταν «τρεις δομές ενός στρατοπέδου και άλλες υποδομές».

Την Κυριακή το βράδυ η μία από τις δύο ρουκέτες που εκτοξεύθηκαν από τη Γάζα έπληξε ένα σπίτι στο Ισραήλ χωρίς να προκληθούν θύματα. Η δεύτερη κατέπεσε στη Γάζα, σύμφωνα με τον στρατό.

Μετά τις 6 Δεκεμβρίου, οπότε ελήφθη η απόφαση αυτή, έχουν ξεσπάσει πολλές διαδηλώσεις Παλαιστινίων αλλά και συγκρούσεις με τις ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας, ενώ έχουν αυξηθεί και τα ισραηλινά πλήγματα στη Γάζα σε στόχους τρομοκρατών της Χαμάς.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η Σομαλιλάνδη θέλει να ενταχθεί στον άξονα Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ

Νέο ισραηλινό χτύπημα στη Συρία – «Απάντηση» και στον Τομ Μπάρακ

ΥΠΕΞ Ισραήλ: «Δεν θα δεχτούμε τη δημιουργία τουρκικών βάσεων στη Συρία»

Συρία: Συγγενείς του τζιχαντιστή «προέδρου» Γκολάνι κατηγορούνται για παρενόχληση χριστιανών γυναικών

Τα σχέδια ανάπτυξης τουρκικών αντιαεροπορικών συστημάτων πίσω από την ισραηλινή επίθεση στη Συρία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr