ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γάζα (Πόλη της Παλαιστίνης), Ισλαμιστές, Ισραήλ, Λωρίδα της Γάζας, Μαχμούντ Αμπάς, Μέση Ανατολή, Παλαιστίνη, Παλαιστίνιοι, Φατάχ, Χαμάς,


















































Το ελληνικό Κοινοβούλιο ενέκρινε την αγορά πυραυλικών συστημάτων από το Ισραήλ
Οι Συμφωνίες του Αβραάμ στο νέο τοπίο: Πώς αλλάζει η Μέση Ανατολή μετά τη Γάζα
Καρυστιανού, Ράμμος και Φαραντούρης μιλάνε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
Πρ. Παυλόπουλος: «Η Τουρκία θέλει να καταπιεί την Κύπρο» - Βλέψεις σε Αιγαίο και Θράκη
Εκτουρκισμός στη Χειμάρρα με την υπογραφή του Βαγγέλη Τάβου: ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ του ισλαμιστικού ιδρύματος «Maarif» στην ελληνική πόλη της Βόρειας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Μόλις 10 εβδομάδες μετά την υπογραφή της, η συμφωνία συμφιλίωσης μεταξύ των αντιπάλων παλαιστινιακών οργανώσεων Χαμάς και Φατάχ του προέδρου Μαχμούντ Αμπάς φαίνεται να καταρρέει, σύμφωνα με τον επικεφαλής της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.
Οι αντίπαλες παλαιστινιακές οργανώσεις υπέγραψαν στις 12 Οκτωβρίου στο Κάιρο μια συμφωνία βάσει της οποίας η Χαμάς επρόκειτο να παραδώσει τον διοικητικό έλεγχο της Γάζας, περιλαμβανομένων των μεθοριακών της περασμάτων με την Αίγυπτο και το Ισραήλ στη Φατάχ, μία δεκαετία αφού ανέλαβε την εξουσία στον παλαιστινιακό θύλακα.
Η συμφωνία είχε στόχο να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ της αναγνωρισμένης από τη Δύση κυβέρνησης του Αμπάς και του ισλαμιστικού κινήματος της Χαμάς που θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση.
Ωστόσο οι συνεχιζόμενες διαφωνίες έχουν καθυστερήσει την εφαρμογή της.
Ο Γεχία αλ Σίνουαρ, ο επικεφαλής της Χαμάς στη Γάζα και βασικός συντελεστής της συμφωνίας, εμφανίστηκε απαισιόδοξος αφήνοντας να εννοηθεί ότι και αυτή ενδέχεται να έχει την ίδια τύχη με τις προηγούμενες απόπειρες συμφιλίωσης.
«Το σχέδιο συμφιλίωσης καταρρέει. Μόνο ένας τυφλός δεν το βλέπει», σχολίασε ο Σίνουαρ μιλώντας σε μέσα ενημέρωσης που πρόσκεινται στη Χαμάς.























































