Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συρία: 40 οργανώσεις ενόπλων ισλαμιστών εναντίον Ρωσίας για τις συνομιλίες στο Σότσι

Συρία: 40 οργανώσεις ενόπλων ισλαμιστών εναντίον Ρωσίας για τις συνομιλίες στο Σότσι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Βολές κατά της Ρωσίας ότι επιδιώκει να παρακάμψει τη διαδικασία της Γενεύης που τελεί υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, εξαπέλυσαν οργανώσεις ισλαμιστών ενόπλων που δρουν στη Συρία με αφορμή την σύγκληση του λεγόμενου συριακού εθνικού διαλόγου στο Σότσι, ενώ κατηγορούν τη Μόσχα ότι διαπράττει εγκλήματα πολέμου στη χώρα.

Η ανακοίνωση περίπου 40 ισλαμιστικών ενόπλων οργανώσεων, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων που είχαν πάρει μέρος στις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις στη Γενεύη, κατηγορεί εξάλλου τη Μόσχα ότι δεν ασκεί πίεση στη συριακή κυβέρνηση για να υπάρξει πολιτική λύση.

«Η Ρωσία δεν έχει κάνει ούτε ένα βήμα για να αμβλυνθούν τα δεινά των Σύρων και δεν έχει πιέσει το καθεστώς να κινηθεί προς τον δρόμο που οδηγεί πραγματικά προς μια λύση», σύμφωνα με το κείμενο.

«Η Ρωσία είναι μια επιτιθέμενη χώρα που έχει διαπράξει εγκλήματα πολέμου σε βάρος των Σύρων. Στάθηκε στο πλευρό του καθεστώτος στρατιωτικά και το υπερασπίστηκε πολιτικά ενώ επί επτά χρόνια αποτρέπει την καταδίκη από τον ΟΗΕ του καθεστώτος του Άσαντ», προστίθεται.

Η ρωσική κυβέρνηση λέει ότι η Πολεμική της Αεροπορία πλήττει τρομοκράτες στη Συρία. Οι ισλαμιστές και άλλοι λένε ότι οι ρωσικοί αεροπορικοί βομβαρδισμοί έχουν στοιχίσει τη ζωή εκατοντάδων αμάχων τα τελευταία δύο χρόνια.

Ορισμένες οργανώσεις ενόπλων ισλαμιστών δεν έχουν ακόμη αποφασίσει εάν θα πάνε στη σύνοδο στο Σότσι.

Ο επιτετραμμένος του ΟΗΕ για τη Συρία Στάφαν ντε Μιστούρα έχει δηλώσει ότι η ρωσική πρωτοβουλία για αυτή τη σύνοδο πρέπει να κριθεί από το κατά πόσον θα βοηθήσει και θα υποστηρίξει τις συνομιλίες στη Γενεύη υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών με στόχο τον τερματισμό του πολέμου στη Συρία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η Ρωσία καταδικάζει ως «επονείδιστη πράξη» το πλήγμα σε πυρηνικό σταθμό του Ιράν

Το Ισραήλ αναμένει το «πράσινο φως» από τις ΗΠΑ για να πλήξει ενεργειακές εγκαταστάσεις του Ιράν – Εκκενώνεται ο πυρηνικός σταθμός Μπουσέρ

Ο Ισραηλινός Στρατός ανακοίνωσε πλήγματα κατά κέντρων διοίκησης της ιρανικής Δύναμης Κουντς στη Βηρυτό

Συνελήφθη στο Παρίσι η παλαιστινιακής καταγωγής Ευρωβουλευτής Ρίμα Χασάν για υπόθεση τρομοκρατίας· βρέθηκαν ναρκωτικά στην κατοχή της

Δημοσίευμα YNET: Όχλοι αριστεριστών στην Αθήνα φωνάζουν «Χεζμπολάχ-Χεζμπολάχ» – Ο Χάρης Δούκας κατηγορείται ότι επιτρέπει τον αντισημιτισμό

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr