ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Μααρίβ: Μεγαλύτερη απειλή για το Ισραήλ η Τουρκία παρά το Ιράν
Δίδυμοι σεισμοί 7,5 και 7,2 Ρίχτερ έπληξαν τη Βενεζουέλα
Άγριο φονικό στην Καλλιθέα με νεκρό έναν 15χρονο - Ήταν γνώριμος των Αρχών
Ο Αβραμόπουλος προσέφυγε στον Άρειo Πάγο: Ζητά την ακύρωση του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης
Ισχυρός σεισμός 6,9 Ρίχτερ στη βόρεια Ιαπωνία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Βαλλιστικός πύραυλος που εκτόξευσαν οι σιίτες αντάρτες Χούτι της Υεμένης εναντίον της νότιας περιοχής Τζιζάν της Σαουδικής Αραβίας αναχαιτίστηκε από τις σαουδαραβικές δυνάμεις την Τρίτη, όπως μετέδωσε το σαουδαραβικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Ιχμπαρίγια.
Οι Χούτι, οι οποίοι θεωρούνται προσκείμενοι στο Ιράν, έχουν εκτοξεύσει επανειλημμένα πυραύλους εναντίον του βασιλείου. Παρότι δεν έχουν προκαλέσει σοβαρές ζημιές, οι επιθέσεις αυτές συνέβαλαν στην κλιμάκωση της ήδη υψηλής έντασης ανάμεσα στο Ριάντ και την Τεχεράνη.
Η Σαουδική Αραβία κατηγορεί το Ιράν ότι προμηθεύει με υλικά και τεχνογνωσία για την κατασκευή πυραύλων τους Χούτι, οι οποίοι συνεχίζουν να ελέγχουν την πρωτεύουσα της Υεμένης Σαναά και μεγάλο μέρος της χώρας.
Την 4η Νοεμβρίου, η Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε ότι αναχαίτισε έναν βαλλιστικό πύραυλο πάνω από το αεροδρόμιο Βασιλιάς Χάλεντ του Ριάντ. Μετά την επίθεση η Σαουδική Αραβία επέβαλε πλήρη αεροπορικό, χερσαίο και θαλάσσιο αποκλεισμό στην Υεμένη. Το Ριάντ υποστήριξε ότι η κίνηση αυτή είχε στόχο να διακοπεί ο εφοδιασμός των Χούτι από το Ιράν.
Ο πόλεμος στην Υεμένη έχει στοιχίσει από τον Μάρτιο του 2015 τη ζωή σε πάνω από 10.000 ανθρώπους και έχει φέρει το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού της χώρας στα πρόθυρα λιμού.























































