ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Έντρομοι οι Τούρκοι με το Δόγμα Δένδια για το Αιγαίο - Απειλούν την Ελλάδα με πόλεμο και καταστροφή
Ο Νίκος Δένδιας τρομάζει τους Τούρκους - Το υπ. Άμυνας της Τουρκίας απαντά στο Δόγμα Δένδια
Φήμες για δολοφονία του οπλαρχηγού Γιασέρ Άμπου Σαμπάμπ στην Ανατολική Ράφα που πολεμά τη Χαμάς
Το ελληνικό Κοινοβούλιο ενέκρινε την αγορά πυραυλικών συστημάτων από το Ισραήλ
Πούτιν: Θα πάρουμε όλο το Ντονμπάς, ακόμη και με τη βία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Σε τοποθέτηση για το Σκοπιάνο προέβη τη Τετάρτη ο έκπτωτος βασιλιάς Κωνσταντίνος, στην οποία σύμφωνα με την «Καθημερινή» τόνισε ότι «η ελληνικότητα της Μακεδονίας δεν διακυβεύεται από την επιλογή ενός ονόματος» και κάλεσε την πολιτική ηγεσία της χώρας να «επιτύχει την – ομολογουμένως – δύσκολη ισορροπία που απαιτείται τις ερχόμενες εβδομάδες».
«Βρισκόμαστε, ενδεχομένως, κοντά σε μια ιστορική στιγμή για την Ελλάδα. Σε μια στιγμή, όπου καλούμαστε να υπερασπιστούμε όσα σημαίνει η Μακεδονία από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.
»Η ελληνικότητα της Μακεδονίας δεν διακυβεύεται από την επιλογή ενός ονόματος.
»Το δικαίωμά μας όμως να τιμούμε, όσα σημαίνει ο συμβολισμός του ονόματος αυτού και την θύμηση όσων είναι χαραγμένων στην ελληνική ψυχή, δεν μπορεί να διαπραγματευτεί μόνο βάσει γεωγραφικών προσδιορισμών και άλλων περιγραφών.
»Οι εικόνες σύμπνοιας αυτών των ημερών αντικατοπτρίζουν την ενότητα που πάντα επιδεικνύει ο ελληνικός λαός στα σημαντικά ζητήματα.
»Εύχομαι, ολόψυχα, η πολιτική ηγεσία να επιτύχει την -ομολογουμένως- δύσκολη ισορροπία που απαιτείται τις ερχόμενες εβδομάδες».
























































