ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Σκοπιανοί θέλουν το λιμάνι της Θεσσαλονίκης

Οι Σκοπιανοί θέλουν το λιμάνι της Θεσσαλονίκης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το Οικονομικό Επιμελητήριο των Σκοπιών ανέλαβε πρωτοβουλία για να αγοράσει μερίδιο από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Αυτό αποκαλύπτουν με δηλώσεις τους τα στελέχη του Επιμελητηρίου που τις μεταφέρει με άρθρο του το Balkan Insight.

Μάλιστα το Οικονομικό Επιμελητήριο της FYROM έστειλε πρόσφατα κλιμάκιο στη Θεσσαλονίκη με σκοπό να ανιχνεύσει τις ευκαιρίες απόκτησης τουλάχιστον του 7% των μετοχών.

Η πρόταση που έκαναν προς το ΤΑΙΠΕΔ αντιμετωπίστηκε με έκπληξη και δυσπιστία.

Αλλά τούτο, όπως σημειώνουν, δεν τους αποθαρρύνει καθώς θεωρούν πως είναι η επιβεβλημένη η συμμετοχή τους στην ιδιωτικοποίηση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης.

Για τους Σκοπιανούς το συγκεκριμένο λιμάνι είναι κομβικής σημασίας για το εμπόριό τους. Βρίσκεται μόλις 70 χιλιόμετρα από το νότιο άκρο της χώρας, ενώ το 90% των προϊόντων που μεταφέρουν πλοία, περνούν από τη Θεσσαλονίκη.

Όπως σημειώνει το Balkan Insight η μόνη εταιρεία που μετέχει ήδη στον διαγωνισμό πώλησης του ΟΛΘ και έχει άμεση σύνδεση με τα Σκόπια είναι Duferco, επομένως ευελπιστούν πως θα προκριθεί στην τελική φάση και έτσι -έστω και έμμεσα- θα μπορέσουν να έχουν μετοχική πρόσβαση στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Θεσσαλονίκη: Προφυλακίστηκε 59χρονος εμπρηστής – Έβαλε 6 φωτιές επειδή ένιωθε «πίεση»

Ο Αλέξης Τσίπρας 2 Σεπτέμβρη στη Θεσσαλονίκη με σχέδιο για την Κοινωνική Δικαιοσύνη – Για τον λαό και την πατρίδα

Τρόμος στη Θεσσαλονίκη: 4χρονο κορίτσι δέχτηκε άγρια επίθεση από τσακάλι

Στη Θεσσαλονίκη με ΤΟΥΡΚΙΚΗ σημαία παρέλασαν οι «αλληλέγγυοι σανδαλάκηδες»

Θεσσαλονίκη-Εμπρηστική Επίθεση: Στη φυλακή 29χρονος και 26χρονη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr