ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σε θάνατο καταδικάστηκε η αδελφή του πρώην ηγέτη της Αλ Κάιντα στο Ιράκ

Σε θάνατο καταδικάστηκε η αδελφή του πρώην ηγέτη της Αλ Κάιντα στο Ιράκ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ιρακινό δικαστήριο ανακοίνωσε ότι καταδίκασε σε θάνατο την αδελφή του Αμπού Όμαρ Αλ Μπαγκντάντι, πρώην αρχηγού της Αλ Κάιντα στο Ιράκ, του τρομοκρατικού δικτύου από το οποίο προέκυψε η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Η γυναίκα αυτή, η ταυτότητα της οποίας δεν αποκαλύφθηκε, «καταδικάσθηκε σε θάνατο δι’ απαγχονισμού», αναφέρει σε ανακοίνωση ο εκπρόσωπος του Κεντρικού Ποινικού Δικαστηρίου ο δικαστής Αμπντέλ Σάταρ Μπαϊρακντάρ.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η καταδικασθείσα «παραδέχθηκε στη διάρκεια της ανάκρισης πως είχε ενταχθεί σε τρομοκρατικές οργανώσεις και τους προσέφερε επιμελητειακή υποστήριξη και βοήθεια για να διεξάγουν εγκληματικές ενέργειες».

Δήλωσε μεταξύ άλλων στους ανακριτές ότι «μοίρασε χρήματα σε μέλη ένοπλων ομάδων στη Μοσούλη», που είχε γίνει το 2014 η «πρωτεύουσα» του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ.

Ο Αμπού Όμαρ Αλ Μπαγκντάντι ήταν ο αρχηγός της Αλ-Κάιντα στο Ιράκ και στη συνέχεια, μετά τη συγχώνευση της οργάνωσης με άλλες οργανώσεις, είχε τεθεί επικεφαλής του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και ήταν υπεύθυνος για δεκάδες επιθέσεις αυτοκτονίας στη χώρα.

Σκοτώθηκε στις 19 Απριλίου 2010, στη διάρκεια κοινής επιχείρησης των ιρακινών και των αμερικανικών δυνάμεων σε ερημική περιοχή.

Η σύζυγος του Αμπού Όμαρ Αλ Μπαγκντάντι συνελήφθη και στη συνέχεια καταδικάσθηκε σε ισόβια κάθειρξη από δικαστήριο της Βαγδάτης.

Ο αρχηγός του Ισλαμικού Κράτους, Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγντάντι, παραμένει ασύλληπτος.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΣΟΚ στο Ισραήλ! Ο Νετανιάχου είχε προειδοποιηθεί από τον Πρόεδρο τον Εμιράτων πριν τη σφαγή της 7/10/23 ότι η Χαμάς σχεδίαζε επίθεση;

Αρμενικά δικαστικά έγγραφα: Η Τουρκία μετέφερε 2.000 Σύρους τζιχαντιστές στο Αζερμπαϊτζάν για πολεμήσουν τους Αρμένιους

Τζιχαντιστές στη νότια Συρία καλούν σε ιερό πόλεμο (τζιχάντ) κατά του Ισραήλ

Αμερικανός πρεσβευτής στο Ισραήλ: Η ειρήνη απαιτεί την εξαφάνιση της Χεζμπολάχ

Η Αυστρία απαγορεύει το πολιτικό Ισλάμ: «Δεν θέλω και δεν θα αποδεχτώ τα παιδιά μου ή τα παιδιά του έθνους να μεγαλώσουν σε μια μουσουλμανική χώρα»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr