ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ρεξ Τίλερσον απομακρύνθηκε λόγω Ιράν – Τι δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ

Ο Ρεξ Τίλερσον απομακρύνθηκε λόγω Ιράν – Τι δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έκανε λόγο για διαφωνίες με τον απερχόμενο υπουργό Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον για να εξηγήσει την αποπομπή του, επικαλούμενος ιδιαίτερα το ζήτημα του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος.

«Συνενοούμασταν καλά, όμως είχαμε διαφωνίες», είπε ο κ. Τραμπ, αναχωρώντας για την Καλιφόρνια από τους κήπους του Λευκού Οίκου.

«Όταν κοιτάζετε τη συμφωνία για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα: εγώ πίστευα πως ήταν φρικτή, αυτός πίστευε πως ήταν εντάξει», εξήγησε.

Ο κ. Τραμπ αποφάσισε να αντικαταστήσει τον Ρ. Τίλερσον με τον έως σήμερα διευθυντή της CIA Μάικ Πομπέο.

Στην κεφαλή της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (CIA) ο κ. Τραμπ επιθυμεί να τοποθετήσει την Τζίνα Χάσπελ, πρώτη γυναίκα που προτείνεται για τη συγκεκριμένη θέση.

Οι διορισμοί του Μ. Πομπέο και της Τζ. Χάσπελ θα πρέπει να εγκριθούν από τη Γερουσία, άνω σώμα του Κογκρέσου των ΗΠΑ.

Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι ο απερχόμενος υπουργός Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον δεν μίλησε με τον Ντόναλντ Τραμπ πριν από την αποπομπή του και αγνοεί τους λόγους για τους οποίους απομακρύνθηκε και αντικαταστάθηκε από τον νυν επικεφαλής της CIA Μάικ Πομπέο.

«Ο υπουργός Εξωτερικών δεν μίλησε το πρωί με τον Πρόεδρο και αγνοεί τους λόγους, όμως είναι ευγνώμων επειδή μπόρεσε να υπηρετήσει και εξακολουθεί να πιστεύει πως το να υπηρετείς το δημόσιο είναι ένα ευγενές καθήκον και δεν πρέπει να μετανιώνει κανείς γι’ αυτό», δήλωσε ο Στιβ Γκολντστάιν, υψηλόβαθμος αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τραμπ: Δεν πιστεύω ότι ο Μοτζταμπά Χαμενεΐ είναι νεκρός

Η Meta καλείται να πληρώσει $16,68 δισ. σε εξωδικαστικό συμβιβασμό για εθισμό, ψυχική επιβάρυνση και σοβαρές βλάβες σε ανήλικους

Κρατικά ΜΜΕ του Ιράν επικήρυξαν τον Μπάρον Τραμπ με $10 εκατ.

Στόχος του Ιράν ο Γιαΐρ Νετανιάχου – Η Μοσάντ ανακάλυψε το σχέδιο δολοφονίας

Η ιρανική ηγεσία παραδέχεται ότι οι οικονομικές κυρώσεις πλήττουν σοβαρά την εσωτερική σταθερότητα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr