ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στα Σκόπια την Πέμπτη ο Νίκος Κοτζιάς για αλυτρωτισμούς και ονοματολογικό

Στα Σκόπια την Πέμπτη ο Νίκος Κοτζιάς για αλυτρωτισμούς και ονοματολογικό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στα Σκόπια μεταβαίνει την Πέμπτη ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς όπου θα έχει συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία, την αντιπολίτευση και αλβανικά κόμματα της γείτονος ώστε να συνεχιστουν οι συνομιλίες με σκοπό την εξεύρεση αμοιβαία αποδεκτής λύσης στο ζήτημα του ονόματος.

Ήδη έχει αποσταλεί το ελληνικό σχέδιο συμφωνίας και αναμένονται τοποθετήσεις από τη γείτονα χώρα.

Όπως έκανε γνωστό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, θα υπάρξει και νέα συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας και Σκοπίων στις 30 Μαρτίου στην Βιέννη με τον κ. Νίμιτς.

«Tο σχέδιο συμφωνίας έχει συνταχθεί με βάση τις πάγιες διαπραγματευτικές μας θέσεις: σύνθετη ονομασία, erga omnes, πράγμα που συνεπάγεται και την ανάγκη για τροποποίηση του Συντάγματος. Έχει ήδη αποσταλεί στους γείτονές μας και αναμένουμε σχόλια και παρατηρήσεις τους» δήλωσε.

Διαβάστε αναλυτικά εδώ: Τι σκέφτεται ο Κοτζιάς για τα Σκόπια – Η Ελλάδα προκρίνει «Γκορναμακεντόνια» και όχι «Γκόρνα Μακεντόνια»

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Νίκος Δένδιας από τον ιστορικό σύμμαχό μας Μαυροβούνιο: «Αν δεν συνεργαστούμε, οι κοινωνίες και οι χώρες μας δεν μπορούν να είναι ασφαλείς»

Ο Νίκος Δένδιας την Τρίτη 30/06 στο Μαυροβούνιο – Τι θα συζητήσει με τον ιστορικό σύμμαχό μας

Συμμαχία Κύπρου-Μπαχρέιν για τη Συνύπαρξη και τη Διαθρησκειακή Πολυμορφία

Τα «ξύλινα τείχη» Ελλάδας-Ισραήλ φυλάνε την Ανατ. Μεσόγειο – Ο νεο-οθωμανισμός θα βυθιστεί στις θάλασσές μας!

Η Βουλγαρία μπλοκάρει τις ευρωπαϊκές κυρώσεις κατά του Ρώσου Πατριάρχη Κυρίλλου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...