Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στο αυτόφωρο όσοι δεν πληρώσουν το δώρο Πάσχα

Στο αυτόφωρο όσοι δεν πληρώσουν το δώρο Πάσχα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δώρο Πάσχα, Πάσχα,

Το αργότερο μέχρι την Μεγάλη Τετάρτη 4 Απριλίου το αργότερο πρέπει να καταβάλλουν οι εργοδότες το δώρο Πάσχα, όπως αναφέρει το υπουργείο Εργασίας, επικαλούμενο την ισχύουσα νομοθεσία.

Τα δώρα εορτών σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται να καταβληθούν σε είδος, αλλά μόνο σε χρήμα.

Διευκρινίζεται ότι προϋπόθεση καταβολής του επιδόματος Πάσχα 2018 είναι η ύπαρξη απασχόλησης (εργασιακής σχέσης) του μισθωτού μέσα στο χρονικό διάστημα από 01-01-2018 μέχρι 30-04-2018.

Ως βάση υπολογισμού του δώρου αποτελούν οι καταβαλλόμενες αποδοχές της 15ης ημέρας πριν από το Πάσχα.

Για τους μισθωτούς των οποίων η σχέση εργασίας λύθηκε προ της 15ης ημέρας πριν από το Πάσχα, λαμβάνονται υπόψη οι αποδοχές της ημέρας λύσης της σχέσης.

Σε περίπτωση μη έγκαιρης καταβολής του δώρου και ως εκ τούτου παραβίασης της σχετικής νομοθεσίας, οι εργαζόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στα αρμόδια κατά τόπους Τμήματα Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων προκειμένου να ενημερωθούν για τα δικαιώματα τους και τις αναγκαίες ενέργειες ώστε να κινηθεί η αυτόφωρος διαδικασία.

Το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.) θα είναι στη διάθεση των εργαζομένων όλη την επόμενη περίοδο, προκειμένου να εξασφαλιστεί το νόμιμο δικαίωμα τους στο δώρο Πάσχα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μαρινάκης: Έβαλε τέλος στις ελπίδες για 13ο μισθό και 13η και 14η σύνταξη

Φάμελλος: Μείωση του ΦΠΑ, 13ος και 14ος μισθός στο δημόσιο,13η σύνταξη και κατάργηση εισφοράς αλληλεγγύης

Iδιαίτερα αυξημένη η κίνηση στην Αθηνών-Κορίνθου – Καθυστερήσεις και στην Αθηνών-Λαμίας

Νίκος Δένδιας: «Θα δημιουργήσουμε το ισχυρότερο Πολεμικό Ναυτικό που είχαμε ποτέ»

Ο Ντόναλντ Τραμπ ευχήθηκε «καλό Πάσχα» στον «άκρως καταστροφικό Ηλίθιο» Τζο Μπάιντεν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr