ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Βρετανία ζήτησε τη σύγκληση του Σ.Α. του ΟΗΕ για την υπόθεση Σκριπάλ

Η Βρετανία ζήτησε τη σύγκληση του Σ.Α. του ΟΗΕ για την υπόθεση Σκριπάλ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ ζήτησε η Μεγάλη Βρετανία, μετά την επιβεβαίωση των ευρημάτων της για τη δηλητηρίαση του Ρώσου πρώην διπλού πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ από διεθνείς εμπειρογνώμονες.

Ειδικοί του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (ΟΑΧΟ), με έκθεσή τους, σημείωσαν ότι επιβεβαιώνουν τα ευρήματα των Βρετανών ομολόγων τους περί νευροτοξικού παράγοντα «υψηλής μάλιστα καθαρότητας», ο οποίος χρησιμοποιήθηκε στην απόπειρα δολοφονίας του Σκριπάλ και της κόρης του, Γιούλια.

Αν και το όνομα της ουσίας δεν δημοσιοποιήθηκε από τον ΟΑΧΟ, ούτε έγινε δημόσια αναφορά στην προέλευσή του, δεδομένου ότι τα βρετανικά ευρήματα κρίθηκαν «ακριβή», ο οργανισμός επί της ουσίας επιβεβαίωσε ότι πρόκειται για την ουσία Novichok, η οποία είναι νευροτοξικός παράγοντας στρατιωτικού τύπου, τον οποίο παρήγε η Ρωσία ήδη από την εποχή της Σοβιετικής Ένωσης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Ισραήλ προειδοποιεί τη Βρετανία με αντίποινα εάν του επιβάλει κυρώσεις

Ο Τραμπ διαψεύδει ότι εξαντλούνται τα αποθέματα πυρομαχικών των ΗΠΑ

Ζελένσκι: Απειλεί με μπαράζ επιθέσεων με drones στον ρωσικό εναέριο χώρο

Η Γερμανία κατηγορεί τη Ρωσία για την επίθεση με drone στο αεροδρόμιο της Λειψίας – Κλείνει το ρωσικό προξενείο στη Βόννη

Πρώην υψηλόβαθμος της Μοσάντ: «Η ήπια απειλή [του Κατάρ] είναι εξαιρετικά δύσκολη και εξαιρετικά επικίνδυνη»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr