Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Αυστριακοί λένε «όχι» σε ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε.

Οι Αυστριακοί λένε «όχι» σε  ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε.
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Κατηγορηματικά απορρίπτουν το ενδεχόμενο ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, οι πολίτες της Αυστρίας, όπως απορρέει από τη δημοσκόπηση της Αυστριακής Εταιρείας Ευρωπαϊκής Πολιτικής, ενόψει της αυριανής (17 Απριλίου 2018) δημοσιοποίησης της νέας Έκθεσης Προόδου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ειδικότερα, το 75% των ερωτηθέντων δηλώνει αντίθετο στην ένταξη της Τουρκίας στο ευρωπαϊκό μπλοκ, με μόλις το 9% να υποστηρίζει τη συμμετοχή των γειτόνων μας στην Ε.Ε..

Το ποσοστό υποστήριξης είναι το χαμηλότερο που έχει καταγραφεί στην έρευνα.Το 13% των ερωτηθέντων δεν ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για το θέμα.

Εντός της τελευταίας δεκαετίας, το υψηλότερο ποσοστό απόρριψης από τους Αυστριακούς μίας ένταξης της Τουρκίας στην Ε.Ε., ήτοι στο 80%, είχε καταγραφεί σε δημοσκόπηση της Αυστριακής Εταιρείας Ευρωπαϊκής Πολιτικής τον Νοέμβριο του 2016.

Παράλληλα, οι Αυστριακοί απορρίπτουν την ένταξη της ΠΓΔΜ σε ποσοστό 41%, ενώ το 26% την υποστηρίζει, του Μαυροβουνίου το 39% (υπέρ είναι το 27%), ενώ την υψηλότερη αποδοχή, με ποσοστό 31% και ποσοστό απόρριψης 36%, εμφανίζει η Βοσνία-Ερζεγοβίνη.

Υπενθυμίζεται ότι, με πρόταση της νέας αυστριακής κυβέρνηση του FPÖ, αναμένεται να απελαθούν από την Αυστρία 18.500 άτομα τουρκικής καταγωγής που κρίνεται ότι δεν έχουν δικαίωμα παραμονής στη χώρα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Εσθονία: Απαγόρευση εισόδου στη χώρα για Ρώσους που πολέμησαν στην Ουκρανία

Μητσοτάκης: Με την Τουρκία έχουμε ΜΟΝΟ ΜΙΑ διαφορά – ΑΟΖ-υφαλοκρηπίδα

Στις 11/02 ο Μητσοτάκης στην Άγκυρα – Συνάντηση με Ερντογάν

Η ελληνική γλώσσα στην καρδιά της Ευρώπης: Πρώτος εορτασμός στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με πρωτοβουλία της Ελεονώρας Μελέτη

Φαραντούρης για απόφαση Αρείου Πάγου για κόκκινα δάνεια: «Νίκησε το δίκαιο»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr