ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Αλέξης Τσίπρας: «Κάνουν ολόκληρα συνέδρια για να δουν εάν θα συγκυβερνήσουν με τον Μητσοτάκη» - Ο Τσίπρας δήλωσε έτοιμος να
Αλλαγή ώρας: Πότε θα γυρίσουμε τα ρολόγια μας μια ώρα μπροστά
Συρία: Αυστηρή παρέμβαση του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας για τις επιθέσεις κατά Ελληνορθόδοξων στη Σελεύκεια (Σουκαϊλαμπίγια)
Συρία: Η Κύπρος ζητά «απόδοση ευθυνών» στους τζιχαντιστές που επιτέθηκαν σε Ελληνορθόδοξους στη Σελευκόβηλο
12 Αμερικανοί στρατιωτικοί τραυματίστηκαν σοβαρά από απευθείας πλήγμα σε αεροπορική βάση της Σαουδικής Αραβίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Την κατάργηση ή την αντικατάστασή του ΕΝΦΙΑ με νέο φόρο στα ακίνητα εξετάζει και πάλι η κυβέρνηση, ενώ αναμένεται και η ανακοίνωση των νέων αντικειμενικών αξιών των ακινήτων, οι οποίες σε πολλές περιοχές θα εξισώνονται με τις εμπορικές.
Οι αλλαγές πάντως δεν θα αφορά το 2018 αλλά αναμένεται εφόσον τελικά ισχύσουν να εφαρμοστούν από τα επόμενα χρόνια.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «ΕΣΤΙΑ» η κυβέρνηση σχεδιάζει:
-Για ακίνητα μέχρι 150.000 ευρώ (σωρευτική αξία) ο συντελεστής να είναι μηδενικός
-Για τα ακίνητα από 150.000 ως 300.000 ευρώ ο συντελεστής του φόρου να είναι χαμηλός
-Για τα ακίνητα με σωρευτική αξία άνω των 300.000 ευρώ ο φόρος θα εκτινάσσεται.
Μάλιστα η εφημερίδα χαρακτηρίζει τον συντελεστή “δημευτικό” για να καταδείξει το μέγεθος των ποσών που θα κληθούν να πληρώσουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων με συνολική αξία άνω των 300.000 ευρώ.
Το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει πώς ο νέος φόρος θα έχει και νέο όνομα, θα πάψει να λέγεται ΕΝΦΙΑ και θα ονομάζεται “φόρος μεγάλης ακίνητης περιουσίας”, ενώ ο στόχος του θα είναι αντίστοιχος του χαρατσιού που επιβλήθηκε με τα μνημόνια, στα 2,7 δισεκατομμύρια ευρώ, δηλαδή.
Έτσι η κυβέρνηση επιχειρεί να μηδενίσει τον φόρο για ένα τεράστιο μέρος μικροϊδιοκτητών ακινήτων αν και οι αλλαγές αυτές αναμένονται τα επόμενα χρόνια.
Για φέτος θα επιχειρηθεί να αλλάξουν μεν οι αντικειμενικές αξίες, αλλά ο ΕΝΦΙΑ να υπολογιστεί με τις περυσινές ή να υπάρξει μια προσπάθεια συγκράτησης των μεγάλων αυξήσεων.























































