ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Λαβρόφ και Μάας λένε ότι η πυρηνική συμφωνία του Ιράν πρέπει να τηρηθεί

Λαβρόφ και Μάας λένε ότι η πυρηνική συμφωνία του Ιράν πρέπει να τηρηθεί
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι δυνατότητες τις οποίες έχει η Μόσχα να ασκήσει επιρροή στην Τεχεράνη ώστε να τηρηθούν οι όροι της συμφωνίας για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν ήταν ένα από τα θέματα που έθεσε στις συνομιλίες που είχε στην Μόσχα ο υπουργός Εξωτερικών Χάϊκο Μάας με τον ομόλογό του της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι η εν λόγω συμφωνία πρέπει να παραμείνει σε ισχύ και ότι η αποχώρηση των ΗΠΑ από αυτή μπορεί να προκαλέσει αποσταθεροποίηση στην Μέση Ανατολή.

«Για μας και για τους εταίρους μας, την Γαλλία και την Μ. Βρετανία είναι καθοριστική η πλήρης τήρηση ή μη τήρηση εκ μέρους του Ιράν των περιορισμών και δεσμεύσεων που ισχύουν, ώστε να Ιράν να παραμείνει στο πλαίσιο αυτή της συμφωνίας (σ.σ: για το πυρηνικό πρόγραμμα)», δήλωσε ο κ. Μάας, προσθέτοντας ότι «συζητήσαμε το κατά πόσο η ρωσική κυβέρνηση μπορεί να ασκήσει επιρροή στο Ιράν στο πλαίσιο αυτό».

Ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας, αναφερόμενος στη συμφωνία ΚΟΣΔ (Κοινό Ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης) από την οποία αποσύρθηκαν οι ΗΠΑ, είπε ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό, οι υπόλοιπες χώρες που την υπέγραψαν να συνεχίσουν να τηρούν με υπευθυνότητα τις δεσμεύσεις τους. «Είναι πολύ σημαντικό να μείνουμε προσηλωμένοι στη συμφωνία και σήμερα μιλήσαμε για τα περαιτέρω βήματα που πρέπει να γίνουν στο πλαίσιο αυτό», δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών.

Ο Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι οι χώρες που υπέγραψαν την ΚΟΣΔ θα πρέπει άμεσα να αναλάβουν πρωτοβουλίες για να παραμείνει η συμφωνία σε ισχύ, επισημαίνοντας ότι η αποχώρηση των ΗΠΑ από αυτή μπορεί να προκαλέσει αποσταθεροποίηση στην Μέση Ανατολή.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών επεσήμανε επίσης ότι η απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για άρση των κυρώσεων που είχαν επιβληθεί στο Ιράν δεν μπορεί να αναθεωρηθεί, ενώ αναφερόμενος στις μονομερείς αμερικανικές κυρώσεις κατά του Ιράν, είπε ότι «στην περίπτωση αυτή δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Χουτζάτ αλ-Ισλάμ Σαχριαρί: Ο Αγιατολάχ Χαμενεΐ σχεδίαζε μια ενωμένη μουσουλμανική Ούμα πάνω από έθνη – Η ιμπεριαλιστική Θεοκρατία απέναντι στον ελληνότροπο Διαφωτισμό

Οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν ΥΠΕΡ της Συμφωνίας της Μέκκας και έτοιμοι να καταστείλουν τους Κούρδους

Φαραντούρης στο Εμιρατιανό (ΗΑΕ) ΑΙ-Masshad: «Θα υπερασπιστούμε κάθε σπιθαμή εθνικής κυριαρχίας»

Η Ρωσία εξετάζει βομβαρδισμό του Κιέβου με ισχυρούς βαλλιστικούς πυραύλους

Το Ισραήλ και η Τουρκία έχουν διαφορετικά σχέδια για τη Συρία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr