Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Ο Πρέσβυς
Διπλωματικά και Παραδιπλωματικά

«Τουρίστες» της ενημέρωσης σε ρόλο «βαθυστόχαστου» αναλυτή – Ο… «Μολυβοσπρώχτης»

«Τουρίστες» της ενημέρωσης σε ρόλο «βαθυστόχαστου» αναλυτή – Ο… «Μολυβοσπρώχτης»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Νίκος Κοτζιάς, Υπουργείο Εξωτερικών,

Πρέπει να είναι κανείς εντελώς «πολιτική Κατίνα», και διπλωματικά παντελώς άσχετος, για να κατηγορήσει τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά, για «τουρισμό», λόγω των πολλών ταξιδιών του το τελευταίο διάστημα και το διπλωματικού μαραθωνίου, στον οποίο έχει επιδοθεί.

Προφανώς, οι κάθε λογής καλοθελητές θα ήθελαν να έχει η χώρα έναν υπουργό Εξωτερικών που κάθεται αραχτός στο γραφείο του, ασχολούμενος με το να ικανοποιεί ρουσφέτια, και βγαίνει από εκεί μόνο για να κάνει ταξιδάκια αναψυχής.

Μάλλον πεθύμησαν τα περασμένα μεγαλεία των προηγουμένων κυβερνήσεων, οπότε υπουργοί Εξωτερικών γέμιζαν τα αεροπλάνα με εκατοντάδες άσχετους (μεταξύ των οποίων και πάμπολλους φίλους και συγγενείς), για να πάνε στη Νέα Υόρκη για ψώνια.

Ταξιδάκια, βέβαια, που πλήρωνε ο «λαουτζίκος», επειδή τότε «λεφτά υπήρχαν» για να φαγωθούν.

Φαίνεται ότι δεν τους αρέσει ο υπουργός Εξωτερικών που ασκεί δυναμική εξωτερική πολιτική και διπλωματία, μέσα από συνεχείς επαφές και επισκέψεις σε άλλες χώρες.

Όλοι αυτοί οι «ξερόλες» προσποιούνται ότι δεν γνωρίζουν πως ο υπουργός Εξωτερικών δεν είναι για να κάθεται στο γραφείο του και να αναλώνει το χρόνο του σε κουτσομπολιά, αλλά να ασχολείται εντατικά με τις διεθνείς σχέσεις της χώρας και να είναι σε επαφή με τους ομολόγους του στο εξωτερικό.

Με αφορμή, λοιπόν, τις πρόσφατες επισκέψεις Κοτζιά σε ΗΠΑ, Βρυξέλλες και Γερμανία, κάποιος μολυβοσπρώχτης βρήκε τώρα την «ευκαιρία» να γράψει ότι ο Έλληνας υπουργός «ταξιδεύει συχνότερα και από συνταξιούχο Αμερικάνο τουρίστα».

Κι’ αυτό διότι ο Ν. Κοτζιάς επισκέφθηκε την προηγούμενη εβδομάδα τις ΗΠΑ, όπου είχε τις εξαιρετικά σημαντικές συναντήσεις με τον Αμερικανό ομόλογό του, Μάικ Πομπέο και τον επικεφαλής του αμερικανικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, Τζον Μπόλτον.

Ο «φωτεινός παντογνώστης» που εγκαλεί τον Ν. Κοτζιά για τα ταξίδια του, μάλλον θεωρεί ψιλοπράγματα τα ελληνοτουρκικά, την κατάσταση στην κυπριακή ΑΟΖ, την Ανατολική Μεσόγειο, και τις αμερικανοτουρκικές σχέσεις, θέματα που ήταν στην ατζέντα των συναντήσεων.

Το ίδιο μικροπράγματα θεωρεί και τις διήμερες συναντήσεις που είχε στη Νέα Υόρκη με τον ειδικό διαμεσολαβητή του ΟΗΕ για το ονοματολογικό των Σκοπίων, Μάθιου Νίμιτς, και τον Σκοπιανό υπουργό Εξωτερικών, Νίκολα Ντιμιτρόφ;

Ησσονος σημασίας θεωρεί και τη συνάντηση που είχε κατόπιν, στη Γερμανία, ο Ν. Κοτζιάς με τον Γερμανό Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Βάλτερ Σταϊνμάγερ, και τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας, Χάικο Μάας;

Ψιλοπράγματα είναι όλα αυτά που έκανε ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών, μόλις μέσα σε μιάμιση εβδομάδα;

Προφανώς, για τον κονδυλοφόρο, ο οποίος έχει μάθει να κινείται στην άκρως «κουραστική» διαδρομή, από την πολυθρόνα του γραφείου του, στον καναπέ του σπιτιού του, όλα αυτά είναι άνευ αξίας.

Όπως και να’ χει, όταν η κακεντρέχεια και το κουτσομπολιό παντρεύονται, τότε προκύπτουν οι «πολιτικές Κατίνες» των ΜΜΕ, που, βέβαια, ουδεμία σχέση με τη δημοσιογραφία έχουν.

  • Ο ένοχος της 21ης Απριλίου 1967
    Εκπαιδευτικός, E.E. Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Αντιπρόεδρος
  • Οι μουλάδες με την ουρά στα σκέλια – Οι «τζάμπα μάγκες»
    Αρθρογράφος, Συγγραφέας
  • Πρόωρες εκλογές ζητάς όταν μπορείς να τις κερδίσεις
    Επιχειρηματίας, Πρώην Βουλευτής
  • Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
    Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
    Follow @tribunegr