ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Κίνα ανακοίνωσε ότι εξετάζει «χαλάρωση» των κυρώσεων κατά της Βόρειας Κορέας

Η Κίνα ανακοίνωσε ότι εξετάζει «χαλάρωση» των κυρώσεων κατά της Βόρειας Κορέας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Κίνα άφησε σήμερα Τρίτη να εννοηθεί ότι θα μπορούσε να εξεταστεί χαλάρωση των κυρώσεων σε βάρος της Βόρειας Κορέας, εάν η χώρα σεβαστεί τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών, την ώρα που ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν δεσμεύθηκαν να εργαστούν προς την αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου.

Η Κίνα έχει προσυπογράψει τις κλιμακούμενα αυστηρές κυρώσεις των Ηνωμένων Εθνών σε βάρος της απομονωμένης γειτονικής της χώρας ύστερα από τις επαναλαμβανόμενες πυρηνικές και πυραυλικές δοκιμές της Πιονγκγιάνγκ, αλλά ανέκαθεν υποστήριζε ότι οι κυρώσεις θα πρέπει να συνοδεύονται από συνομιλίες για μια πολιτική επίλυση.

Μιλώντας στο Πεκίνο μετά την υπογραφή κοινού ανακοινωθέντος από τον Τραμπ και τον Κιμ στο τέλος της ιστορικής τους συνάντησης στη Σιγκαπούρη, ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Γκενγκ Σουάνγκ δήλωσε ότι «τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών δηλώνουν ότι εάν η Βόρεια Κορέα σεβαστεί και ενεργήσει σύμφωνα με τα ψηφίσματα, τότε μπορούν να γίνουν προσαρμογές στα μέτρα, περιλαμβανομένης της παύσης ή άρσης των σχετικών κυρώσεων».

Το Πεκίνο έχει σημαντικά στρατηγικά συμφέροντα σε ό,τι, αφορά τη Βόρεια Κορέα και εδώ και καιρό φοβάται ότι η κατάρρευση της απομονωμένης γειτονικής χώρας θα μπορούσε να προκαλέσει κύματα προσφύγων στη βορειοανατολική Κίνα, ή ότι ένας πυρηνικός πόλεμος στην κορεατική χερσόνησο θα μπορούσε να μολύνει κινεζικές περιοχές.

Η Βόρεια Κορέα λειτουργεί επίσης ως μία χώρα απορρόφησης των εντάσεων μεταξύ της Κίνας και των αμερικανικών δυνάμεων στη Νότια Κορέα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κώστας Καραμανλής: Νέες βολές κατά Μητσοτάκη για την εξωτερική πολιτική, με αφορμή την Κίνα

Ο Σι Τζινπίνγκ προειδοποιεί τον Τραμπ: Ξεχάστε την Ταϊβάν, μπορεί να μας οδηγήσει σε σύγκρουση

Τραμπ: Ο πρόεδρος Σι δεν θα στείλει όπλα στο Ιράν και πρότεινε να βοηθήσει για το άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ

Τι είναι η «παγίδα του Θουκυδίδη» και γιατί έκανε ο Σι Τζινπίνγκ αναφορά σε αυτήν όταν συνάντησε τον Τραμπ

Ο Τραμπ στην Κίνα για μια σύνοδο κορυφής με τον Σι Τζινπίνγκ – Τι θα συζητήσουν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr