ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ανησυχεί ο Σταϊνμάγερ: Η Ουάσιγκτον να μην βλέπει τον κόσμο σαν ένα ρινγκ

Ανησυχεί ο Σταϊνμάγερ: Η Ουάσιγκτον να μην βλέπει τον κόσμο σαν ένα ρινγκ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την ανησυχία του ότι οι σχέσεις της Ευρώπης με τις ΗΠΑ θα μπορούσαν να υποστούν ανεπανόρθωτη ζημιά, διατύπωσε ο πρόεδρος της Γερμανίας, Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ, προτρέποντας την Ουάσιγκτον να μην βλέπει τον κόσμο σαν ένα ρινγκ «όπου όλοι παλεύουν εναντίον όλων».

Τα σχόλια του επικεφαλής του γερμανικού κράτους ακολουθούν την απόφαση του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να επιβάλει δασμούς στις εισαγωγές μετάλλων από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις επικρίσεις που διατύπωσε ο μεγιστάνας σε βάρος της πολιτικής ηγεσίας της Γερμανίας για το μεταναστευτικό.

«Ανησυχώ λιγότερο για το μέλλον της αμερικανικής δημοκρατίας σε σύγκριση με το μέλλον της διατλαντικής εταιρικής σχέσης μας» υπογράμμισε ο Σταϊνμάιερ, σύμφωνα με τα αποσπάσματα από μια ομιλία που θα εκφωνήσει στο Λος Άντζελες.

«Όμως η ζημιά από το σημερινό σοκ θα μπορούσε να είναι βαθύτερη, μακροχρόνια και κυρίως ανεπανόρθωτη» τόνισε ο Γερμανός πρόεδρος, που έχει διατελέσει υπουργός Εξωτερικών της χώρας του δύο φορές.

«Πιστεύω ότι η Αμερική χρειάζεται εταίρους. Αλλά η Αμερική μπορεί μονάχα να αναγνωρίσει μια τέτοια εταιρική σχέση εφόσον αντιμετωπίσει τη Δύση ως κάτι περισσότερο από το σημείο του ορίζοντα σε μια πυξίδα και τον κόσμο (ως κάτι περισσότερο) από ένα ρινγκ όπου όλοι παλεύουν εναντίον όλων».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Hürriyet: Τα τουρκικά S-400 πάνε σε τρίτη χώρα, η πώληση ξεκαθαρίζει σήμερα

Το Ισραήλ ενημέρωσε τις ΗΠΑ ότι το Ιράν σχεδιάζει τη δολοφονία του Ντόναλντ Τραμπ

Μπαράζ εκρήξεων στο Ιράν εν μέσω διπλωματικού θρίλερ – Επιμένει στον διάλογο η Ουάσιγκτον

Νίκος Δένδιας: «Η Ελλάδα δε θα χαρεί αν η Τουρκία πάρει τα F-35 ή αν η Τουρκία πάρει τους κινητήρες για τα αεροσκάφη νέας γενιάς»

Η τουρκική πολεμική αεροπορία γερνάει – Αεροπορικό χάσμα ανάμεσα στην ίδια και το Ισραήλ και την Ελλάδα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr