ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισραήλ, Κύπρος, ΝΑΤΟ (Οργανισμός Βορειοατλαντικού Συμφώνου), Ντογκού Περιντσέκ, Ρωσία, Τουρκία,


















































Νέο ισραηλινό χτύπημα στη Συρία - «Απάντηση» και στον Τομ Μπάρακ
Η Σομαλιλάνδη θέλει να ενταχθεί στον άξονα Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ
JERUSALEM POST: Το Ισραήλ οφείλει να αναχαιτίσει την τουρκική στρατιωτική επέκταση προτού η Άγκυρα φτάσει στα σύνορα του
Τα σχέδια ανάπτυξης τουρκικών αντιαεροπορικών συστημάτων πίσω από την ισραηλινή επίθεση στη Συρία
Συρία: Συγγενείς του τζιχαντιστή «προέδρου» Γκολάνι κατηγορούνται για παρενόχληση χριστιανών γυναικών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Την αποχώρηση της Τουρκίας από τη συμμαχία του ΝΑΤΟ προβλέπει ο πρώην υποψήφιος για την τουρκική προεδρία και ηγέτης του κόμματος Βατάν, Ντογκού Περιντσέκ.
Σύμφωνα με τον Περιντσέκ η Τουρκία δεν μπορεί να θεωρείται μέλος του ΝΑΤΟ «με την πραγματική έννοια της λέξης» και εκτιμά ότι η Βορειατλαντική Συμμαχία θεωρεί την Τουρκία εν δυνάμει στόχο.
Όπως σημειώνει ο ίδιος, «οι ΗΠΑ, το Ισραήλ, η Ελλάδα και η “νότια Κύπρος” εκτελούν συχνά ασκήσεις που έχουν ως στόχο τις τουρκικές δυνάμεις στην ανατολική Μεσόγειο» και αυτό αποδεικνύει, όπως ισχυρίζεται, ότι η Τουρκία αντιμετωπίζεται από το ΝΑΤΟ ως εχθρός.
Σημειώνει δε ότι η αποχώρηση της Τουρκία από τη συμμαχία είναι θέμα χρόνου και προσθέτει ότι κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων στη Συρία, οι ΗΠΑ ενίσχυσαν τους Κούρδους με στρατιωτικό εξοπλισμό τον οποίο μετέφεραν πέντε χιλιάδες περίπου φορτηγά.
«Πιστεύω ότι αυτές οι απειλές εναντίον της Τουρκίας από το ΝΑΤΟ θα λειτουργήσουν ως αφύπνιση για τη χώρα μας», τόνισε ο ίδιος μιλώντας στο Sputnik.
Ο Περιντσέκ υποστήριξε, μάλιστα, ότι η Τουρκία γυρίζει σταδιακά την πλάτη στις ΗΠΑ.
«Είναι πολύ σημαντικό. Η απόφαση να αγοράσει τους S-400 είναι σαφής ένδειξη ότι η Τουρκία ακολουθεί μια νέα αμυντική στρατηγική. Η αποχώρηση της Τουρκίας από το ΝΑΤΟ είναι τελικά αναπόφευκτη».























































