Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νεκρός από πυρά του ιρακινού πυροβολικού ο αρχηγός της Ασφάλειας του Ισλαμικού Κράτους

Νεκρός από πυρά του ιρακινού πυροβολικού ο αρχηγός της Ασφάλειας του Ισλαμικού Κράτους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σκοτώθηκε από πυρά του ιρακινού πυροβολικού ο αρχηγός της Ασφάλειας της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS), Αμπού Αΐσα, όπως έγινε γνωστό τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με πολεμικό ανακοινωθέν των σιιτικών παραστρατιωτικών Μονάδων Λαϊκής Κινητοποίησης του Ιράκ (Αλ Χασχντ Αλ Σαάμπι), πυροβολικό των μονάδων αυτών έπληξε στόχους της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο έδαφος της Συρίας και συγκεκριμένα στην παραμεθόριο περιοχή Σούσα.

Από τον βομβαρδισμό καταστράφηκαν τρία κτίρια που χρησιμοποιούσε ως στρατώνες το Ισλαμικό Κράτος, σκοτώνοντας και τους περισσότερους τρομοκράτες που είχαν καταλύσει σε αυτά.

Οι νεκροί τζιχαντιστές, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Αλ Χασχντ Αλ Σαάμπι, ήταν τόσο υπήκοοι αραβικών κρατών όσο και ευρωπαϊκών.

Μεταξύ των νεκρών ήταν και ο αρχηγός της Ασφάλειας Αμπού Αΐσα.

Ιρακινά στρατεύματα συνεργάζονται με τις υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) στην επιχείριση εκκαθάρισης της παραμεθορίου Συρίας-Ιράκ από τους θύλακες του Ισλαμικού Κράτους.

Ιρακινές δυνάμεις πραγματοποιούν κοινές επιχειρήσεις στην έρημο, στο έδαφος της Συρίας, μαζί με τους Κούρδους ενώ και η ιρακινή πολεμική αεροπορία πλήττει στόχους των τρομοκρατών.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αυστραλία: Προφυλακιστέοι επτά τζιχαντιστές του ISIS – Σχεδίαζαν νέα σφαγή στην παραλία Μπόνταϊ

Μοσάμπ Χασάν Γιουσέφ: «Οικοδομήθηκαν ψευδή αφηγήματα… που οδήγησαν στο μίσος κατά του εβραϊκού λαού»

ΟΗΕ: Η Γάζα δεν ταξινομείται πλέον σε κατάσταση λιμού

Αντιστράτηγος ε.α. Καμπουρίδης: Με υποστήριξη των ΗΠΑ οι Κούρδοι (SDF) οδεύουν προς αυτονομία στη Συρία – Ήττα για την Τουρκία

Προκαταρκτική συμφωνία στη Συρία: Οι Κούρδοι με τρεις μεραρχίες και 50.000 μαχητές «ενσωματώνονται» στο συριακό κράτος

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr