ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για BBC, Αττική, Δήμος Μαραθώνα, Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, Πυρκαγιά, Φωτιά, Φωτιά Μάτι Αττικής - Όλο το ρεπορτάζ της φονικής πυρκαγιάς,


















































Οι στολές της Διαστημικής Δύναμης του Τραμπ προκαλούν αντιδράσεις
Ουκρανία: Νέο μεγάλο σκάνδαλο με κυβερνητικές συμβάσεις δισ. ευρώ για ελαττωματικά όπλα
Νέα οδική γέφυρα Ρωσίας-Βόρειας Κορέας
ΣΟΚ στο Ισραήλ! Ο Νετανιάχου είχε προειδοποιηθεί από τον Πρόεδρο τον Εμιράτων πριν τη σφαγή της 7/10/23 ότι η Χαμάς
Ο Νίκος Δένδιας στη Ρώμη για τις φρεγάτες FREMM και την αμυντική συνεργασία Ελλάδας-Ιταλίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Ο πύρινος εφιάλτης που ζει η Ελλάδα απασχολεί τα διεθνή μέσα ενημέρωσης με συνεχείς ενημερώσεις και ρεπορτάζ. Πρώτο θέμα για το BBC με τίτλο «Φωτιές στην Ελλάδα: τουλάχιστον 20 νεκροί και δεκάδες τραυματίες», το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο παρακολουθεί από τη νύχτα όλες τις εξελίξεις στα πύρινα μέτωπα.
«Πολίτες καλούνται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους καθώς οι φλόγες πλησιάζουν την Αθήνα» είναι ο τίτλος της βρετανικής «Guardian», η οποία επισημαίνει τις συνθήκες που ευνόησαν την καταστροφή – τον ξηρό χειμώνα, τους ανέμους, καθώς και τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες.
Με συνεχείς ενημερώσεις επανέρχεται στο θέμα το πρακτορείο Reuters. Αναφέροντας τον τελευταίο απολογισμό, τους 24 νεκρούς και τους δεκάδες τραυματίες, το πρακτορείο εξηγεί ότι πολλοί άνθρωποι παγιδεύτηκαν ενώ προσπαθούσαν να ξεφύγουν από τις φλόγες.
Η «Monde» κάνει λόγο για «μακάβριο απολογισμό». Η γαλλική εφημερίδα αναφέρει στην ιστοσελίδα της μαρτυρία ανδρών του Λιμενικού στο Γαλλικό Πρακτορείο, σύμφωνα με την οποία βρήκαν στη θάλασσα τα άψυχα σώματα τεσσάρων ανθρώπων, τριών γυναικών και ενός παιδιού, πιθανότατα προσφύγων που προσπαθούσαν να ξεφύγουν από τη φωτιά.
Οι ελληνικές αρχές, σημειώνει η «Monde» έχουν ήδη ζητήσει τη συνδρομή του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, προσθέτοντας ότι η Κύπρος και η Ισπανία έχουν ήδη προσφερθεί να βοηθήσουν.
Βασικό θέμα αποτελούν οι πυρκαγιές στην Ελλάδα και για την ισπανική «El Pais», η οποία στην ιστοσελίδα της κάνει λόγο για τουλάχιστον 50 νεκρούς.
Το ίδιο απολογισμό κάνει και η Sueddeutsche Zeitung στην ιστοσελίδα της κάνοντας λόγο για πυρκαγιές εκτός ελέγχου στην Αθήνα.























































