ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αττική, Δήμος Μαραθώνα, Πυρκαγιά, Πυροσβεστική Υπηρεσία, Ραφήνα, Φωτιά, Φωτιά Μάτι Αττικής - Όλο το ρεπορτάζ της φονικής πυρκαγιάς,


















































Ο Βαλέριος Αλεξέγεφ ομολόγησε το μένος της Εκκλησίας της Ρωσίας για τους Έλληνες - Ο ρόλος του Πατριάρχη Ιεροσολύμων
Νετανιάχου σε Ερντογάν: «Ηρέμησε!» - Ευθεία προειδοποίηση για επίθεση του Ισραήλ στην Τουρκία
Ο Τραμπ εξετάζει την επανάληψη πολέμου πλήρους κλίμακας με το Ιράν
Σχέσεις ΗΠΑ-Σαουδικής Αραβίας: Στο χειρότερο σημείο έντασης των τελευταίων ετών μετά τον «τορπιλισμό» της επιχείρησης του Τραμπ στο Ορμούζ από
Αλέξης Τσίπρας: «Δηλώνω τον αποτροπιασμό μου για την απώλεια της Βάγιας Νέστωρα» - «Η τρομοκρατία δεν έχει θέση σε μια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Πρωτοφανείς ήταν οι καταστάσεις που είχαν να αντιμετωπίσουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατά την κατάσβεση της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι.
Σε πολλά σημεία αναπτύχθηκαν έως και 1.600 βαθμοί Κελσίου κυριολεκτικά λιώνοντας τα μέταλλα.
Σε αυτή την αποκάλυψη προχώρησε ανώτατος αξιωματικός της Πυροσβεστικής υπηρεσίας μιλώντας στο Νews 24/7.
Από τους μεγαλύτερους φόβους των έμπειρων αξιωματικών της Πυροσβεστικής είναι οι ακραίες θερμοκρασίες και αυτές δυστυχώς αναπτύχθηκαν στην πρωτοφανή φονική φωτιά και σε κάποια σημεία έφτασαν ακόμα και τους 1.600 βαθμούς Κελσίου.
Αυτό είχε σαν συνέπεια ζάντες αλουμινίου αυτοκινήτων που διαθέτουν κράμα τιτανίου να λιώσουν.
Το αλουμίνιο λιώνει στους 660 βαθμούς Κελσίου, το τιτάνιο στους 1.660 βαθμούς Κελσίου και η πλήρης αποτέφρωση του ανθρωπίνου σώματος επέρχεται στους 800-1.000 βαθμούς.
Εκείνο εξάλλου που τονίζουν όλοι οι έμπειροι αξιωματικοί της Πυροσβεστικής και οι γνώστες της περιοχής είναι πως ποτέ δεν είχαν τέτοια κατεύθυνση και ένταση ανέμων στο σημείο, αφού συνήθως φυσάει από την παραλία προς την Πεντέλη και όχι το αντίστροφο που συνέβη την Δευτέρα το απόγευμα με δυτικούς ανέμους ταχύτητας 90 χλμ και εντάσεως 9 μποφόρ που εξάπλωσαν την φωτιά σε δραματικούς χρόνους και δεν άφησαν περιθώρια ούτε καν στους πυροσβέστες που είχαν προλάβει να αναπτυχθούν επί της Λ. Μαραθώνος.
Πρόσθετα, έμπειροι πάντα αξιωματικοί τονίζουν ότι η συγκεκριμένη φωτιά δεν έδειξε χαρακτηριστικά πολλαπλών εστιών αλλά μίας πηγής εξάπλωσης από το Νταού απ’ όπου και ξέσπασε.
Η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού ερευνά τους λόγους και αν όντως φταίει κάποιο καλώδιο της ΔΕΗ όπως εκτιμά ο Δήμαρχος της Πεντέλης ή κάτι άλλο. Η έρευνα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, όπως και για τις άλλες πυρκαγιές της περασμένης Δευτέρας.























































