ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Η δωροδοκία των 6 δισ.: Η μυστική προσφορά του Κατάρ στο Ιράν για την παύση των ιρανικών επιθέσεων στο έδαφός
Το παράθυρο των 120 ωρών για την επιβίωση του Ιράν μόλις άνοιξε
Με κόστος 2 δισ. δολάρια την ημέρα, πόσο μπορεί να αντέξει η Ουάσιγκτον τον πόλεμο με το Ιράν;
Ο Τραμπ εκπλήσσει ξανά: Αμερικανικές δυνάμεις θα εισέλθουν στο Ιράν για την κατάσχεση όλου του εμπλουτισμένου ουρανίου, ακόμη και με
Πώς θα καταληφθούν τα Στενά: Οι επιλογές του Πενταγώνου για χερσαία επιχείρηση Αμερικανών πεζοναυτών και αλεξιπτωτιστών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Η κίνηση στα κοσμηματοπωλεία της Τεχεράνης και άλλων μεγάλων πόλεων του Ιράν έχει αυξηθεί κατακόρυφα το τελευταίο διάστημα. Οι Ιρανοί αγαπούσαν πάντα τον χρυσό. Ωστόσο τώρα έχουν ένα κίνητρο παραπάνω να στραφούν στο πολύτιμο μέταλλο.
Το βλέπουν όχι ως μία πολυτέλεια, αλλά ως ασπίδα ασφαλείας έναντι πιθανής κατάρρευσης του τοπικού νομίσματος και εκτίναξης του κόστους ζωής στα ύψη, καθώς ετοιμάζονται να τεθούν σε ισχύ οι αμερικανικές κυρώσεις.
Η ανησυχία για τις εξελίξεις ωθεί τους Ιρανούς να «επενδύουν» τις όποιες αποταμιεύσεις τους σε κοσμήματα, να δίνουν δυναμικό «παρών» στις κρατικές πωλήσεις χρυσών νομισμάτων και να επιχειρούν να ανταλλάξουν χρήματα με ράβδους χρυσού.
Σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Συμβουλίου Χρυσού ήδη από το δεύτερο τρίμηνο η ζήτηση για ράβδους χρυσού και χρυσά νομίσματα τριπλασιάστηκε σε σχέση με πέρυσι, στα 15 εκατ. μετρικούς τόνους.
Η ιρανική κεντρική τράπεζα έχει κόψει περισσότερους από 60 τόνους νέων χρυσών νομισμάτων, σε μία προσπάθεια να ανταποκριθεί στην αυξανόμενη ζήτηση.
Η εξέλιξη αυτή θα μπορούσε να προσφέρει ένα στήριγμα στο πολύτιμο μέταλλο, στο οποίο οι επενδυτές έχουν εν πολλοίς γυρίσει την πλάτη.























































