Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισραήλ ενέκρινε την κατάπαυση πυρός με τη Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας

Το Ισραήλ ενέκρινε την κατάπαυση πυρός με τη Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το ισραηλινό υπουργικό συμβούλιο ασφαλείας ενέκρινε την Τετάρτη 15 Αυγούστου κατάπαυση του πυρός μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς κατά τη διάρκεια συνάντησης για την κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας.

Η απόφαση αυτή έλαβε χώρα, ενώ πραγματοποιούνται έμμεσες διαπραγματεύσεις υπό την ηγεσία της Αιγύπτου και των Ηνωμένων Εθνών από τον Μάρτιο, για την επίτευξη κατάπαυσης του πυρός μεγάλης διάρκειας μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς.

Σε αυτό το σημείο, το ισλαμικό κίνημα που ελέγχει τη Γάζα από το 2007 δεν αντέδρασε. Ένα τέτοιο αποτέλεσμα θα μπορούσε να λύσει την ανθρωπιστική κρίση στον παλαιστινιακό θύλακα.

Μερικές ώρες πριν από την επιβεβαίωση της συμφωνίας, άνοιξε το Κερέμ Σαλόμ, το μοναδικό σημείο διέλευσης των εμπορευμάτων μεταξύ του Ισραήλ και της Λωρίδας της Γάζας, το οποίο ήταν κλειστό για περισσότερο από έναν μήνα σε αντίποινα για εχθρικές ενέργειες εναντίον του Ισραήλ.

Σε δήλωσή του, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες χαιρέτισε «την απόφαση του Ισραήλ» σε απάντηση «στις κλήσεις για να αποφευχθούν οι καταστροφικές συνέπειες μιας νέας σύγκρουσης στον άμαχο πληθυσμό στη Γάζα και τα περίχωρά της».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι IDF εκτιμούν ότι τις επόμενες ημέρες θα ολοκληρώσουν τα πλήγματα στο σύνολο σχεδόν της πολεμικής βιομηχανίας του Ιράν

Οι IDF ανακοίνωσαν ότι βομβάρδισαν στην Τεχεράνη το αρχηγείο παραγωγής ναυτικών εξοπλισμών και πλοίων του Ιράν

Τραμπ: Κάλεσμα στη Σαουδική Αραβία για ένταξη στις «Συμφωνίες του Αβραάμ» – «Μεταμορφωμένη» η Μέση Ανατολή μετά τον πόλεμο στο Ιράν

ΥΠΕΞ ΞΥΠΝΑ! Τζιχαντιστές στη Συρία επιτίθενται σε Ελληνορθόδοξους στη Σελεύκεια (Σκελεμπίγια)

Ιράν: Επιθέσεις σε χαλυβουργίες σε Ισφαχάν και Χουζεστάν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr