Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Καθολικός ιερέας που είχε εξαφανιστεί βρέθηκε νεκρός στο Μεξικό

Καθολικός ιερέας που είχε εξαφανιστεί βρέθηκε νεκρός στο Μεξικό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ιερέας, Καθολική Εκκλησία, Μεξικό,

Νεκρός βρέθηκε ένας καθολικός ιερέας που είχε εξαφανιστεί πριν από μία εβδομάδα στην πολιτεία Μιτσοακάν, στο δυτικό Μεξικό, όπως ανακοίνωσε η αρχιεπισκοπή στη Μορέγια, την πρωτεύουσα της πολιτείας.

Ο ιερέας Μιγκέλ Ερνάντες, βρέθηκε νεκρός στην κοινότητα Νουέβα Ιτάλια, διευκρίνισε η αρχιεπισκοπή σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε, εκφράζοντας την «οδύνη» της και τα «συλλυπητήριά» της στην αποστολική αδελφότητα στην οποία ανήκε ο θανών. Στο έγγραφο αυτό δεν δίνεται καμιά διευκρίνιση για τα αίτια του θανάτου του ιερωμένου.

Μεξικανικά ΜΜΕ αναφέρθηκαν σε ένα έγγραφο της πολιτειακής εισαγγελίας στο οποίο γινόταν λόγος για τον εντοπισμό ενός πτώματος σε κατάσταση αποσύνθεσης που δεν αναγνωρίστηκε αμέσως.

Δεν ήταν διαθέσιμος αμέσως κάποιος εκπρόσωπος των αρχών της πολιτείας Μιτσοακάν για να επιβεβαιώσει την πληροφορία.

Ο ιερωμένος είχε εξαφανιστεί την 18η Αυγούστου, έπειτα από μια λειτουργία στο χωριό Ματαγουαράν, περίπου 70 χιλιόμετρα από την τοποθεσία όπου βρέθηκε η σορός του, σύμφωνα με την αρχιεπισκοπή.

Από το 2012, έχουν δολοφονηθεί 22 ιερείς στο Μεξικό, σύμφωνα με τα στοιχεία της μεξικανικής ρωμαιοκαθολικής ιεραρχίας, η οποία τονίζει πως η χώρα είναι μια από τις πιο επικίνδυνες στη Λατινική Αμερική για τους κληρικούς.

Από την πολιτεία Μιτσοακάν διέρχεται ένας δρόμος κατά μήκος των μεξικανικών ακτών στον Ειρηνικό Ωκεανό, που χρησιμοποιείται για τη διακίνηση ναρκωτικών τα οποία προορίζονται για την αγορά των ΗΠΑ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μουντιάλ 2026: Αυτοί είναι οι 12 όμιλοι που προέκυψαν από την κλήρωση

H FIFA απένειμε βραβείο Ειρήνης στον Ντόναλντ Τραμπ

Στη Νίκαια το κοινό προσκύνημα Οικουμενικού Πατριάρχη και Πάπα για τα 1700 χρόνια από την Α΄ Οικουμενική Σύνοδο

Αναλυτές και έκθεση του European Centre for Law and Justice προτρέπουν τον Πάπα Λέοντα XIV να μη συμβιβαστεί με την δίωξη των χριστιανών από την Τουρκία

Η οικουμενική και γεωπολιτική ατζέντα του Πάπα Λέοντα ΙΔ΄ σε Τουρκία και Λίβανο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr