ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

















































Σφαγή Εβραίων στο Σίδνεϊ: Ένοπλοι άνοιξαν πυρ σε γιορτή του Χανουκά στην παραλία Μπόντι
Ο Ράαντ Σάαντ της Χαμάς σκοτώθηκε στη Γάζα
Παλμύρα: Τρεις Αμερικανοί νεκροί σε ενέδρα του ISIS κατά τη διάρκεια περιπολίας στη Συρία – Ο Τραμπ εξοργισμένος
Έλενα Κουντουρά: Ανεπαρκής και ανεύθυνη η κυβέρνηση στα κρίσιμα ζητήματα ενίσχυσης της ασφάλειας των αερομεταφορών, μετά και τη νέα παραπομπή
Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζει δεύτερο πρόγραμμα δανείων SAFE για αμυντικά έργα, σύμφωνα με πηγές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Στο πλαίσιο της διαδικασίας της εξέτασης του προσχεδίου του εθνικού προϋπολογισμού -και πιθανότατα στο Eurogroup του Δεκεμβρίου- θα ληφθεί η απόφαση για το ζήτημα της περικοπής ή μη των συντάξεων, σύμφωνα με ανώτερο αξιωματούχο της Ευρωζώνης.
Όπως ανέφερε, ενημερώνοντας τον Τύπο στις Βρυξέλλες εν όψει του Eurogroup της 1ης Οκτωβρίου στο Λουξεμβούργο, το ελληνικό ζήτημα δεν βρίσκεται στην ατζέντα της συγκεκριμένης συνεδρίασης, ωστόσο, δεν αποκλείεται να συζητηθεί στο περιθώριο της συνάντησης.
Σύμφωνα με τον αξιωματούχο της Ευρωζώνης, οι θεσμοί ενημέρωσαν τους εκπροσώπους των υπουργείων Οικονομικών για την πρώτη μεταμνημονιακή αποστολή στην Αθήνα και το επόμενο βήμα είναι η αποστολή των ελληνικών προτάσεων για τον προϋπολογισμό της επόμενης χρονιάς στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού εξαμήνου.
Σχετικά με το μέτρο της περικοπής των συντάξεων, είπε πως «δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο» και ότι θα συζητηθεί όταν υπάρχει η «πλήρης εικόνα».
«Η απόφαση θα ληφθεί στο πλαίσιο της εξέτασης των προσχεδίων των προϋπολογισμών των κρατών-μελών που θα κατατεθούν μέχρι τις 15 Οκτωβρίου. Θα ακολουθήσει η γνωμοδότηση της Επιτροπής και μετά θα συζητηθεί σε επίπεδο Eurogroup, πιθανότατα στη συνεδρίαση του Δεκεμβρίου, καθώς αυτή του Νοεμβρίου είναι πολύ νωρίς», εξήγησε ο αξιωματούχος.























































