Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

O Γ.Γ. του ΟΗΕ βλέπει ξεχωριστά Αναστασιάδη-Ακιντζί στη Νέα Υόρκη

O Γ.Γ. του ΟΗΕ βλέπει ξεχωριστά Αναστασιάδη-Ακιντζί στη Νέα Υόρκη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Χωριστές συναντήσεις θα έχει, σήμερα Παρασκευή, στη Νέα Υόρκη, ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες με τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη και Μουσταφά Ακιντζί.

Ο κ. Γκουτέρες έχει ενημερωθεί από την απεσταλμένη του Τζένιφερ Λουτ για τις επαφές της με τα εμπλεκόμενα μέρη στο Κυπριακό και από τις συναντήσεις του με τους δύο ηγέτες θα αποφασίσει κατά πόσον είναι έτοιμες οι συνθήκες για επανάληψη των διαπραγματεύσεων.

Πληροφορίες, από διπλωματικές πηγές, αναφέρουν ότι προς την κατεύθυνση αυτή θα χρειαστεί πολύ προεργασία και ίσως η κ. Λουτ να κάνει νέο γύρο βολιδοσκοπήσεων.

Ο Μουσταφά Ακιντζί ευχήθηκε «χρόνια πολλά» στον Πρόεδρο Αναστασιάδη, ο οποίος χθες γιόρτασε τα 72α γενέθλιά του. Σύμφωνα με το γραφείο του Τουρκοκύπριου ηγέτη, σε γραπτό μήνυμα που απέστειλε, ο κ. Ακιντζί ευχήθηκε υγεία στον Πρόεδρο Αναστασιάδη και την οικογένειά του.

Επίσης, στο μήνυμα ο κ. Ακιντζί σημειώνει πως «εδώ και 50 χρόνια γίνονται διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό» και εκφράζει την ευχή «να μη χαθεί άλλος χρόνος για την επίτευξη μιας κοινά αποδεκτής λύσης και με κοινή ευθύνη να δράσουν για το μέλλον των δύο κοινοτήτων, κυρίως για τις νέες γενιές».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η Ουάσιγκτον επιβάλλει κυρώσεις «επιπέδου τρομοκρατίας» στη Φραντσέσκα Αλμπανέζε και σε δικαστές του ΔΠΔ

Ο Νίκος Δένδιας είπε μία μεγάλη ιστορική αλήθεια: «Αδελφό έθνος δεν εννοούμε μόνο τους Ελληνοκύπριους αλλά και τους Τουρκοκύπριους»

Νίκος Δένδιας: Συρία και Λιβύη αποτυχημένα κράτη – Η Ελλάδα βρίσκεται στο μέσο μιας τεράστιας γεωπολιτικής αναταραχής

Ο ΓΓ του ΟΗΕ προειδοποίησε για τον κίνδυνο «επικείμενης οικονομικής κατάρρευσης» του διεθνούς οργανισμού

Γεραπετρίτης στο ΣΑ του ΟΗΕ: «Η προστασία των Κούρδων πρέπει να διασφαλιστεί πλήρως» – Μήνυμα προς τους «εξωτερικούς δρώντες» στη Συρία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr