ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Ισραηλινός Υπουργός: «Μια ισχυρή συμμαχία Ισραήλ-Ελλάδας-Κύπρου είναι η σωστή απάντηση στην ισλαμιστική, νεο-οθωμανική επιθετικότητα του Ερντογάν»
Το ιρανικό ριάλ κατέρρευσε - ΔΕΝ έχει καμία αξία
Η ΕΛ.Α.Σ. κονιορτοποίησε τον Γεραπετρίτη των «υποκλίσεων» και των «ήρεμων νερών» άνευ «καλωδίου»
Κυψέλη: Πρώτα έσφαξαν το βρέφος και μετά το κατέψυξαν! Βρέθηκαν ναρκωτικά και σεξουαλικά αντικείμενα
Μάριο Νόφαλ: «Ενώ όλοι διαφωνούν για το ποιος πρέπει να ελέγχει τον νότιο Λίβανο, η Αθήνα συνεχίζει αθόρυβα να στέλνει
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Σε κατάσταση υψίστης ετοιμότητας έθεσε το σύνολο των ενόπλων δυνάμεων της Σερβίας ο πρόεδρος της χώρας Αλεξάνταρ Βούτσιτς, μετά την κατάληψη από τις ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας του Κοσόβου της λίμνης Γκάζιβοντε (Газиводе) η οποία μέχρι σήμερα βρισκόταν υπό τον έλεγχο των Σέρβων.
Επίσης ο υπουργός Εσωτερικών της Σερβίας, Νεμπόισα Στεφάνοβιτς έθεσε επίσης σε κατάσταση ετοιμότητας τις ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας.
Συγκεκριμένα, το Σάββατο το πρωί εξήντα άνδρες της μονάδας ταχείας επέμβασης – ROSU της αστυνομίας του Κοσόβου κατέλαβαν τον υδροηλεκτρικό σταθμό και όλες τις εγκαταστάσεις στην τεχνητή λίμνη Γκάζιβοντε.
Η λίμνη αυτή που βρίσκεται στα σύνορα Σερβίας-Κοσόβου και τον έλεγχό της είχε η Σερβία, αποτελεί «μήλον της έριδος» μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινας.
Για το Κόσοβο η λίμνη έχει στρατηγική σημασία διότι από εκεί υδροδοτείται το 50% του πληθυσμού ενώ το νερό από τη λίμνη χρησιμοποιείται για υδρόψυξη των αντιδραστήρων στον θερμοηλεκτρικό σταθμό «Obilic» κοντά στην Πρίστινα.


Ο επικεφαλής του γραφείου για το Κόσοβο της σερβικής κυβέρνησης, Μάρκο Τζούριτς, σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου, δήλωσε ότι η Σερβία θα λάβει όλα τα μέτρα για να προστατέψει τον σερβικό πληθυσμό στο Κόσοβο.
Ανακοίνωσε μάλιστα, ότι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς συνεδριάζει με την ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων για να εξεταστούν τρόποι αντίδρασης στις προσπάθειες της Πρίστινας να αποκτήσει τον έλεγχο του βορείου Κοσόβου.























































