Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τραμπ: «Κλέφτης» ο υποψήφιος κυβερνήτης της Φλόριντας με τους Δημοκρατικούς

Τραμπ: «Κλέφτης» ο υποψήφιος κυβερνήτης της Φλόριντας με τους Δημοκρατικούς
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε «κλέφτη» τον υποψήφιο κυβερνήτη της Πολιτείας της Φλόριντας με τους Δημοκρατικούς.

Αυτό έγινε παρότι είχε δεσμευτεί νωρίτερα να ρίξει τους τόνους, μετά την πολύνεκρη επίθεση ενός νεοναζί σε συναγωγή στο Πίτσμπουργκ και την αποστολή παγιδευμένων δεμάτων σε στελέχη και υποστηρικτές του Δημοκρατικού Κόμματος.

Ένας «άνδρας σπουδασμένος σε Χάρβαρντ/Γέιλ» εναντίον ενός «κλέφτη», του δημάρχου του Ταλαχάσι, που «φημίζεται ως μια από τις πιο διεφθαρμένες πόλεις στη χώρα»: με αυτές τις εκφράσεις ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος συνέκρινε στο Twitter, χωρίς να παράσχει καμία απόδειξη, τον λευκό υποψήφιιο του κόμματός του, τον Ρον ΝτεΣάντις, με τον μαύρο Δημοκρατικό Άντριου Γκίλαμ.

Οι δύο υποψήφιοι δίνουν μάχη στήθος με στήθος στην Πολιτεία αυτή, που συχνά διαδραματίζει «ρόλο-κλειδί» στις προεδρικές εκλογές.

Ο 40χρονος ΝτεΣάντις, πρώην βουλευτής στη Βουλή των Αντιπροσώπων, έχει ταχθεί ξεκάθαρα υπέρ του Τραμπ. Απέναντί του βρίσκεται ο 39χρονος δήμαρχος, ο οποίος τράβηξε την προσοχή του εγχώριου και διεθνούς Τύπου με το προοδευτικό πρόγραμμά του, καθώς προσπαθεί να γίνει ο πρώτος Αφροαμερικανός κυβερνήτης της Φλόριντας.

Το Ταλαχάσι, η πόλη στην οποία είναι δήμαρχος ο Γκίλαμ από το 2014, βρίσκεται στο επίκεντρο μιας έρευνας του FBI για διαφθορά. Όμως ο ίδιος ο Γκίλαμ διαβεβαιώνει ότι οι έρευνες δεν στρέφονται εναντίον του.

Ο Γκίλαμ απάντησε στον Τραμπ, επίσης μέσω του Twitter. Ο πρόεδρος «αλυχτά επειδή είναι αδύναμος», έγραψε, καλώντας τους κατοίκους της Φλόριντας να ψηφίσουν από σήμερα.

Οι ενδιάμεσες εκλογές διεξάγονται στις 6 Νοεμβρίου, όμως σε πολλές Πολιτείες, όπως στη Φλόριντα, επιτρέπεται στους ψηφοφόρους να ψηφίζουν εκ των προτέρων.

Λίγο νωρίτερα, ο Γκίλαμ ανακοίνωσε ότι ο πρώην πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα θα συμμετάσχει την Παρασκευή σε μια προεκλογική εκδήλωση για να του εκφράσει τη στήριξή του.

Ο Τραμπ έχει κατηγορηθεί κατ’ επανάληψη για ρατσιστικές και ξενοφοβικές δηλώσεις. Ο ΝτεΣάντις είχε επικριθεί επίσης στην αρχή της προεκλογικής εκστρατείας, όταν είχε χρησιμοποιήσει ένα σύνθετο ρήμα που περιείχε τη λέξη «πίθηκος» («monkey this up») για να χαρακτηρίσει τον Γκίλαμ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Νετανιάχου ταξιδεύει στις ΗΠΑ για να συναντήσει τον Τραμπ

Μήνυμα Λαβρόφ σε Ευρώπη: «Οι ΗΠΑ θα σας εγκαταλείψουν αν στείλετε στρατό στην Ουκρανία»

Η Κούβα δεν έχει καύσιμα για τα αεροπλάνα

Ο Ντόναλντ Τραμπ θα υποδεχθεί τον Κινέζο Πρόεδρο στον Λευκό Οίκο

Η Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου λόγω ίωσης δεν θα πάει στην Τουρκία με τον Μητσοτάκη – Ασφαλής ο Ερντογάν από… υγειονομική βόμβα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr