Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νεκροί και τραυματίες από βομβιστικές επιθέσεις στη Βαγδάτη

Νεκροί και τραυματίες από βομβιστικές επιθέσεις στη Βαγδάτη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Έξι άτομα σκοτώθηκαν και περίπου 20 τραυματίστηκαν από βομβιστικές επιθέσεις που σημειώθηκαν σε διάφορες συνοικίες της Βαγδάτης.

Ειδικότερα, στη Σαντρ Σίτι, στην ανατολική Βαγδάτη, δύο πολίτες σκοτώθηκαν και οκτώ τραυματίστηκαν σε δύο εκρήξεις, όπως ανέφεραν ένας αξιωματικός της Αστυνομίας και γιατροί.

Ένα ακόμη άτομο σκοτώθηκε από εκρηκτικό μηχανισμό που είχε τοποθετηθεί κάτω από το όχημα ενός δημοσίου λειτουργού, στο νοτιοδυτικό τμήμα της ιρακινής πρωτεύουσας, κατά τις ίδιες πηγές.

Στο βόρειο τμήμα της πρωτεύουσας, στη συνοικία Αλ Ταρμίγια, ένας στρατιώτης σκοτώθηκε και δύο τραυματίστηκαν σε μία επίθεση, ενώ στη συνοικία Άντεν δύο πολίτες έχασαν τη ζωή τους και άλλοι έξι τραυματίστηκαν όταν εξερράγη βόμβα κοντά σε σταθμό λεωφορείων.

Επίσης στη βόρεια Βαγδάτη, σε δύο συνοικίες, επτά πολίτες τραυματίστηκαν όταν εξερράγησαν δύο βόμβες μέσα σε δύο λεωφορεία.

Τον Δεκέμβριο του 2017, η κυβέρνηση του Ιράκ ανήγγειλε «το τέλος του πολέμου» εναντίον της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, που εκδιώχθηκε από την περιφέρεια της Βαγδάτης και το σύνολο των αστικών και αγροτικών περιοχών που κατείχε στην ιρακινή επικράτεια από το 2014.

Ωστόσο, οι τζιχαντιστικοί πυρήνες συνεχίζουν τη δράση τους στη χώρα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Περίπου 180 κάτοικοι της Γάζας εγκατέλειψαν τον θύλακα μέσω της Ράφα μετά την επαναλειτουργία της διάβασης

Το σουνιτικό Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση αυτοκτονίας σε σιιτικό τζαμί του Ισλαμαμπάντ με τουλάχιστον 31 νεκρούς

Τουρκία: Συνελήφθησαν δύο άτομα με την κατηγορία της κατασκοπείας υπέρ του Ισραήλ

Η Ουάσιγκτον επιβάλλει κυρώσεις «επιπέδου τρομοκρατίας» στη Φραντσέσκα Αλμπανέζε και σε δικαστές του ΔΠΔ

Οι Κούρδοι της Συρίας (Ροζάβα) συναντήθηκαν με τον Μασούντ Μπαρζανί – Γάλλος ΥΠΕΞ: «Η Γαλλία στεκόταν πάντα στο πλευρό του κουρδικού λαού και θα συνεχίσει να το πράττει»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr