ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Επενδυτικό Σχήμα, Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD),


















































Η υψηλού ρίσκου αμερικανική επιχείρηση για την εκταφή του θαμμένου ουρανίου του Ιράν
Αυστραλή τζιχαντίστρια κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση σκλάβας
Η Ουκρανία ζήτησε συγγνώμη από την Ελλάδα για το drone στη Λευκάδα
Ο Λιβανέζος πρόεδρος δήλωσε ότι το Ιράν χρησιμοποιεί τη χώρα του ως «διαπραγματευτικό χαρτί» στις συνομιλίες με τις ΗΠΑ
Ένας Έλληνας, ο Κώστας Μαστοράκης, στο τιμόνι της Nazionale Piloti: Ιστορική αλλαγή φρουράς στο Μονακό με άρωμα Μυκόνου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Το Συμβούλιο Διευθυντών της EBRD (Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης) ενέκρινε ομόφωνα πρόταση για τη χρονική επέκταση των επενδύσεων της Τράπεζας στην Ελλάδα μέχρι τον Δεκέμβριο του 2025, σε απάντηση σχετικού αιτήματος του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Υπουργού Οικονομίας & Ανάπτυξης κ. Ι. Δραγασάκη το οποίο είχε υποβληθεί την 13η Μαρτίου 2018.
Η απόφαση χρονικής επέκτασης θα οριστικοποιηθεί με σχετικό ψήφισμα των Governors της Τράπεζας (αρμόδιοι υπουργοί και εκπρόσωποι των 69 μετόχων) εντός του 2018.
Μέχρι σήμερα, η EBRD έχει επενδύσει στην Ελλάδα 2 δις ευρώ σε 42 project ενώ σε διαδικασία αξιολόγησης βρίσκονται 30 projects συνολικού ύψους 1,4 δις ευρώ. Οι επενδύσεις της Τράπεζας αφορούν συνεργασίες με τις Ελληνικές τράπεζες, χρηματοδοτήσεις και εταιρικά ομόλογα για επιχειρήσεις, επενδύσεις στον κλάδο της ενέργειας και προγράμματα ενίσχυσης του εξαγωγικού προσανατολισμού και της εισαγωγής εναλλακτικών διαδικασιών άντλησης κεφαλαίων για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που συγχρηματοδοτούνται από το Υπουργείο Ανάπτυξης.
Η συνέχιση της δραστηριοποίησης της EBRD στην Ελλάδα κατά την περίοδο 2019-2025 αποτελεί θετική εξέλιξη για την Ελληνική οικονομία και θα συνεισφέρει στην ανάκαμψη των επενδύσεων.























































