ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Τρέλα ο πόλεμος στην Ουκρανία: 450.000 Ρώσοι νεκροί και 150.000 Ουκρανοί
Τέλος στο οικονομικό «μπλόκο»: Οι ΗΠΑ ξαναρχίζουν την τροφοδοσία του Ιράκ με δολάρια
Συρία και Λίβανος σε αμυντική διάσκεψη υπό την ηγεσία των ΗΠΑ
Θεσσαλονίκη: Αναζητούν τρεις αντιεξουσιαστές για την εμπρηστική επίθεση-δολοφονία
Συρία: Πολύνεκρη έκρηξη σε καφετέρια στο κέντρο της Δαμασκού
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Μήνυμα πως η Κίνα είναι έτοιμη να θέσει τέλος στον Σινοαμερικανικό πόλεμο έστειλε ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, τονίζοντας πως το Πεκίνο είναι διατεθειμένο να συνάψει μια εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ.
Παράλληλα, ο Τραμπ εκτίμησε για πρώτη φορά ότι ίσως να μην χρειαστούν επιπλέον τελωνειακοί δασμοί σε βάρος κινεζικών προϊόντων.
«Η Κίνα θέλει να συνάψουμε μια συμφωνία. Έστειλαν έναν κατάλογο με όσα είναι διατεθειμένοι να κάνουν, προκειμένου να υπάρξει ένας συμβιβασμός. Για εμένα, δεν είναι ακόμη αποδεκτή, ωστόσο, θα υπάρξει μια συμφωνία αρκετά σύντομα», τόνισε.
Ο εμπορικός πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, ο οποίος προσομοιάζει περισσότερο με τον Ψυχρό Πόλεμο, ανέτρεψε την αμερικανική εξωτερική πολιτική που έδινε προτεραιότητα στη συνεργασία.
Το ερώτημα είναι αν οι δασμοί, η καταστολή της κλοπής -σύμφωνα με τον Τραμπ- αμερικανικής τεχνολογίας από τους Κινέζους και η αντίστοιχη ρητορική, θα υποχωρήσουν ή δισεκατομμύρια νέες κυρώσεις θα επιβληθούν εκατέρωθεν.























































