ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γερμανός πρέσβης: Νέο κεφάλαιο για την Ελλάδα ως τόπος επενδύσεων – Πού βλέπω ευκαιρίες

Γερμανός πρέσβης: Νέο κεφάλαιο για την Ελλάδα ως τόπος επενδύσεων – Πού βλέπω ευκαιρίες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τις επενδυτικές δυνατότητες που παρουσιάζει η Ελλάδα επισημαίνει ο Γερμανός πρέσβης στην Ελλάδα, Γενς Πλέτνερ, σε δήλωσή του στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, με αφορμή το οικονομικό συνέδριο για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, που συνδιοργανώνουν σήμερα Δευτέρα στο Βερολίνο το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο με τον Economist.

«Όπως τα προηγούμενα χρόνια, έτσι και το 2017 η Γερμανία υπήρξε ο μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της Ελλάδας. Με την ολοκλήρωση του τρίτου προγράμματος σταθερότητας του ΕΜΣ φέτος το καλοκαίρι, άνοιξε ένα νέο κεφάλαιο για την Ελλάδα ως τόπο επενδύσεων» αναφέρει συγκεκριμένα ο κ. Πλέτνερ, προσθέτοντας ότι «αυτή την ευκαιρία επιθυμούμε να αξιοποιήσουμε μαζί με τους Έλληνες εταίρους μας».

Όπως επισημαίνει, «η Ελλάδα προσφέρει πολλές ελκυστικές επενδυτικές δυνατότητες, τις οποίες οι γερμανικές επιχειρήσεις αξιοποιούν ήδη επιτυχώς» ενώ το γεγονός ότι «οι περισσότερες γερμανικές εταιρείες παρέμειναν πιστές στην Ελλάδα κατά την τελευταία δεκαετία απέφερε τελικά καρπούς».

Ο Γερμανός πρέσβης σημειώνει πως «εκτός από τον τουρισμό, υπάρχουν μεγάλες επενδυτικές δυνατότητες στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, στον τομέα του φαρμάκου, στις υπηρεσίες διακίνησης εμπορευμάτων, την επεξεργασία τροφίμων, καθώς και στις υπηρεσίες υψηλής έντασης γνώσης στον τομέα της τεχνολογίας της πληροφορίας».

Σύμφωνα με τον ίδιο, το υψηλό επίπεδο κατάρτισης του εργατικού δυναμικού της Ελλάδας αποτελεί ένα επιπλέον κίνητρο για την δραστηριοποίηση των γερμανικών επιχειρήσεων στην Ελλάδα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανία: Ουκρανία και μεταναστευτική πολιτική στο στόχαστρο μετά τη νίκη της γερμανικής Ακροδεξιάς στις κάλπες

ΕΛ.Α.Σ.: Ο νεοφιλελευθερισμός εγκυμονεί την Ακροδεξιά – Μόνο η κοινωνική δικαιοσύνη μπορεί να αναχαιτίσει το χάος

«Η συμφωνία της Μέκκας δεν πρόκειται για μια δεσμευτική συμφωνία» – Χάος στη Μέση Ανατολή – Όλοι οι Άραβες μιλάνε με τους Ισραηλινούς και ο καθένας μόνος του

Εκλογές στη Γερμανία: Ήττες Μερτς σε Μεκλεμβούργο και Βερολίνο, με πρωτιές AfD και Αριστεράς

Ο ΟΗΕ δεν ασχολείται με την Τουρκία που κατέχει το 5% της Συρίας αλλά με το Ισραήλ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr