ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ούγγρος αξιωματούχος: Να μείνει η Βρετανία στην ΕΕ – Να φύγουν οι μετανάστες

Ούγγρος αξιωματούχος: Να μείνει η Βρετανία στην ΕΕ – Να φύγουν οι μετανάστες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τη βαθιά απογοήτευση της χώρας του, κυρίως για την απώλεια της βρετανικής «κοινής λογικής» στον ευρωπαϊκό διάλογο για τη μετανάστευση, εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών της Ουγγαρίας Πέτερ Σιγιάρτο.

Το Brexit «είναι το χειρότερο σενάριο για μας, διότι η προτίμησή μας θα ήταν να μείνει στην Ε.Ε. η Βρετανία και να φύγουν οι μετανάστες», δήλωσε ο Ούγγρος υπουργός σε συνέντευξή του στην «Guardian», δίνοντας με απόλυτη ακρίβεια το αντιμεταναστευτικό στίγμα της κυβέρνησης του Βίκτορ Όρμπαν.

Η αποχώρηση της Βρετανίας, σύμφωνα με τον Σιγιάρτο, θα δημιουργήσει μία ανισορροπία στον πολιτικό διάλογο για το μέλλον της Ευρώπης.

«Οι Βρετανοί πάντα αντιπροσώπευαν θέσεις με βάση την κοινή λογική, όπως κάναμε κι εμείς, σε θέματα που αφορούν την οικονομία και την ασφάλεια… Εάν λοιπόν φύγουν, αυτή η ισορροπία στον πολιτικό διάλογο για το μέλλον της Ευρώπης θα χαθεί με δυσμενή τρόπο κατά τη γνώμη μας», τόνισε ο Σιγιάρτο.

Στο ίδιο μήκος κύματος με τις προηγούμενες απόψεις του, ο Ούγγρος υπουργός υπερασπίστηκε τα σκληρά σύνορα με σκοπό την αναχαίτιση των μεταναστευτικών ροών, καθώς και τον νέο νόμο της χώρας βάσει του οποίου τιμωρείται όποιος βοηθάει αιτούντες άσυλο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Νίκος Δένδιας έθεσε στον Ουκρανό Υπ. Άμυνας το ζήτημα της ανέλκυσης ουκρανικού θαλάσσιου drone στην Ελλάδα

Νίκος Δένδιας: Το drone στη Λευκάδα «έχουμε πλέον βεβαιότητα ότι είναι ουκρανικό» – «…εξαιρετικά σοβαρό ζήτημα»

Το Ιράν απείλησε Γαλλία και Βρετανία αν στείλουν πολεμικά πλοία στα Στενά του Ορμούζ – Τι απάντησαν Βρετανοί και Γάλλοι

Το Ιράν απάντησε στις αμερικανικές προτάσεις για τον τερματισμό του πολέμου

Το παγωμένο βλέμμα της Ελισάβετ: Ακόμη και πρωθυπουργοί έτρεμαν μπροστά της, αποκαλύπτει βασιλικός βιογράφος

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr