ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ιράκ, Ισλαμιστές, Κουρδιστάν, Κούρδοι, Συρία, Τζιχαντιστές,


















































Η Τουρκία προσέλαβε Αμερικανούς «λομπίστες» - Ποιοι είναι οι φιλότουρκοι νεο-οθωμανοί των ΗΠΑ
Ο Χάρι και η Μέγκαν επέστρεψαν στη Βρετανία - Χαρές ο Βασιλιάς, νεύρα ο Διάδοχος
Η Ρωσία εξετάζει βομβαρδισμό του Κιέβου με ισχυρούς βαλλιστικούς πυραύλους
Το Ισραήλ και η Τουρκία έχουν διαφορετικά σχέδια για τη Συρία
Οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν ΥΠΕΡ της Συμφωνίας της Μέκκας και έτοιμοι να καταστείλουν τους Κούρδους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Όταν θα αρχίσει η «αργή» αποχώρηση των Αμερικανών από το συριακό Κουρδιστάν και την ανατολική Συρία, δεν θα επιστρέψουν αμέσως στις Ηνωμένες Πολιτείες αλλά για ένα ενδιάμεσο διάστημα θα σταθμεύσουν στο ιρακινό Κουρδιστάν, σύμφωνα με υψηλόβαθμο αξιωματούχο του ιρακινού στρατού.
«Οι αμερικανικές δυνάμεις που θα αποσυρθούν από τη Συρία, αρχικά θα κατευθυνθούν στην πρωτεύουσα του ιρακινού Κουρδιστάν την Ερμπίλ.
»Αργότερα θα επιστρέψουν στην πατρίδα τους ή αλλού», δήλωσε ο Γιαχία Ρασούλ, εκπρόσωπος του ιρακινού στρατού στο Kurdistan 24.
Τόνισε ότι οι Αμερικανοί με αυτή την κίνηση δεν παραβιάζουν τους ιρακινούς ομοσπονδιακούς νόμους, αφού θα χρησιμοποιήσουν την Ερμπίλ ως σημείο μετάβασης καθώς θα αποσύρονται από τη Συρία.
«Το Ιράκ δεν χρειάζεται αυτές τις [αμερικανικές] δυνάμεις», σημείωσε ο κ. Ρασούλ.
Άλλες αμερικανικές δυνάμεις, που θα αποχωρήσουν από τη Συρία μέσω της βάσης Αλ Άσαντ στην επαρχία Άνμπαρ του Ιράκ, επίσης δεν θα παραμείνουν στη χώρα.
«Υπάρχουν αρκετοί στρατιωτικοί σύμβουλοι και δεν υπάρχει ανάγκη αύξησης του αριθμού τους», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.























































