Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Άγκυρα λέει ότι εξαπέλυσε νέες αεροπορικές επιδρομές κατά των Κούρδων στο βόρειο Ιράκ

Η Άγκυρα λέει ότι εξαπέλυσε νέες αεροπορικές επιδρομές κατά των Κούρδων στο βόρειο Ιράκ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Νέες αεροπορικές επιδρομές στο βόρειο Ιράκ εξαπέλυσαν οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, «εξουδετερώνοντας» επτά «τρομοκράτες», όπως ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείο Άμυνας χθες Κυριακή.

Η Άγκυρα χρησιμοποιεί τον όρο «τρομοκράτες» για τα μέλη της εκτός νόμου αυτονομιστικής οργάνωσης Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK), η οποία διεξάγει ανταρτοπόλεμο στη νοτιοανατολική Τουρκία από το 1984.

Η οργάνωση χαρακτηρίζεται «τρομοκρατική» από τις τουρκικές αρχές, όπως και από αυτές των κρατών-μελών της Ε.Ε. και των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Άμυνας, όσοι σκοτώθηκαν στις αεροπορικές επιδρομές, που διεξήχθησαν το Σάββατο, σχεδίαζαν να διαπράξουν επιθέσεις εναντίον τουρκικών στρατιωτικών βάσεων.

Κατά την ίδια πηγή, καταστράφηκαν «σπήλαια» και «καταφύγια» μελών του PKK στην ιρακινή περιοχή Αβασίν-Μπασιάν.

Η τουρκική πολεμική αεροπορία εξαπολύει συχνά αεροπορικά πλήγματα εναντίον θέσεων των κούρδων αυτονομιστών ανταρτών στο βόρειο Ιράκ από τα μέσα Δεκεμβρίου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι Ισραηλινοί πύραυλοι στην ελληνική Άμυνα «τρελαίνουν» τους νεο-οθωμανούς ιμπεριαλιστές

Διπλωματικές πηγές: Το πρώτο τρίμηνο του 2026 το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας

Η Ερντογάν θέλει να επιστρέψει τους S-400 στη Ρωσία για να πάρει F-35 από τις ΗΠΑ

Ελλάδα, Κύπρος και Ισραήλ ενώνουν στρατούς για να αποτρέψουν την Τουρκία

Φόρουμ των ΗΠΑ στο Κατάρ για τη διεθνή δύναμη στη Γάζα – Εκτός η Τουρκία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr