ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Βρετανοί συγκεντρώνουν τρόφιμα σε στρατιωτικές βάσεις για ενδεχόμενο άτακτο BREXIT

Οι Βρετανοί συγκεντρώνουν τρόφιμα σε στρατιωτικές βάσεις για ενδεχόμενο άτακτο BREXIT
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι βρετανικές βάσεις στο εξωτερικό γεμίζουν τις αποθήκες τους εν όψει BREXIT.

Αυτό αναφέρει το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο Sky News, προσθέτοντας ότι ανάλογα μέτρα λαμβάνονται και σε στρατιωτικές βάσεις επί βρετανικού εδάφους.

Οι βρετανικές βάσεις στην Κύπρο, όπως και οι στρατιωτικές βάσεις του Ηνωμένου Βασιλείου στο Γιβραλτάρ και στα νησιά Φώκλαντ, έχουν αυξήσει την αποθήκευση τροφίμων, καυσίμων και πυρομαχικών ώστε να αντιμετωπιστούν ενδεχόμενες ελλείψεις για το στράτευμα σε περίπτωση ενός άτακτου BREXIT, σύμφωνα με βρετανικά δημοσιεύματα.

Σε ρεπορτάζ του, το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο Sky News, προσθέτει ότι ανάλογα μέτρα λαμβάνονται και σε στρατιωτικές βάσεις επί βρετανικού εδάφους.

Όπως αναφέρεται, βασικός σκοπός των προετοιμασιών είναι να εξασφαλιστεί η επάρκεια προμηθειών για τις ένοπλες δυνάμεις σε περίπτωση που οι εισαγωγές και οι εξαγωγές καταστούν πιο δύσκολες, λόγω της αναταραχής που θα μπορούσε να συνοδεύσει ένα no deal Brexit.

Οι πληροφορίες του Sky News αναφέρουν ότι οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας έχουν δαπανήσει τουλάχιστον 23 εκατομμύρια λίρες για «προκαταβολικές αγορές» προμηθειών.

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Άμυνας αναφέρει ότι είναι συνήθης πρακτική ο καταρτισμός σχεδίων αντιμετώπισης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης.

«Είναι απολύτως σωστό η κυβέρνηση να διασφαλίζει ότι είμαστε προετοιμασμένοι και με επαρκείς πόρους για μια σειρά σεναρίων όταν φύγουμε από την ΕΕ», προσθέτει η ανακοίνωση.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Σάκης Αρναούτογλου προς Ούρσουλα: «Η Μακεδονία δεν χωρά σε ασαφείς διατυπώσεις»

Αντώνης Σαμαράς: Σαλπίζουμε υποχώρηση με πανηγυρισμούς – Δεν είναι αυτή είναι η Ελλάδα

Το τελεσίγραφο Τραμπ φέρνει «ξεκλείδωμα» αποθεμάτων ντίζελ στην Ευρώπη – Ο φόβος για τον χειμώνα

Ισπανία: Συνελήφθη 16χρονος αρχηγός ομάδας χάκερ που πραγματοποίησε 1.000 επιθέσεις σε δύο χρόνια

ΚΕΕΕ προς Βρυξέλλες για κανονισμό PPWR: Δε θα αφήσουμε τις ελληνικές επιχειρήσεις να επωμιστούν το κόστος μιας ανεφάρμοστης ευρωπαϊκής πολιτικής

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr