Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο συριακός στρατός καταγγέλλει ότι τον βομβάρδισαν οι Αμερικανοί στην αν. Συρία

Ο συριακός στρατός καταγγέλλει ότι τον βομβάρδισαν οι Αμερικανοί στην αν. Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Συριακά κρατικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα στρατιωτική πηγή, μετέδωσαν πως τζετ του υπό τις ΗΠΑ Διεθνούς Συνασπισμού επιτέθηκαν αργά χθες, Σάββατο, το βράδυ σε θέση του συριακού στρατού κοντά στη γραμμή του μετώπου με τον τελευταίο θύλακα του Ισλαμικού Κράτους ανατολικά του Ευφράτη, προκαλώντας ζημιές και τραυματισμούς.

«Αεροσκάφος του αμερικανικού συνασπισμού εξαπέλυσε το βράδυ επίθεση εναντίον ενός από τους σχηματισμούς του Συριακού Αραβικού Στρατού που επιχειρούν στην περιοχή Αλμπουκαμάλ στη νοτιοανατολική περιοχή Ντέιρ Αλ Ζουρ», μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA επικαλούμενο σημερινή δήλωση της πηγής.

Από την επίθεση τραυματίσθηκαν δύο στρατιώτες και καταστράφηκε ένα πυροβόλο, πρόσθεσε η πηγή, όπως μεταδίδει το Reuters και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Δεν υπήρξε σχόλιο από τον υπό τις ΗΠΑ Συνασπισμό κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Ο Συνασπισμός είχε προηγουμένως αρνηθεί ότι πλήττει συριακούς στρατιωτικούς στόχους σ’ αυτή την περιοχή.

Το Ισλαμικό Κράτος ελέγχει τώρα μόνο ένα-δυο χωριά στη Συρία, καθώς έχασε σχεδόν όλα τα εδάφη του το 2017, σε δύο αντεπιθέσεις, μία από τον υπό τις ΗΠΑ συνασπισμό με τις υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) και μία από τον συριακό στρατό και συμμαχικές πολιτοφυλακές με την υποστήριξη της Ρωσίας.

Η τζιχαντιστική οργάνωση διατηρεί επίσης έναν θύλακα στην έρημο στο κέντρο της χώρας που είναι περικυκλωμένος από τον συριακό στρατό.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Ιράν απειλεί με βύθιση το αεροπλανοφόρο USS Abraham Lincoln

Προειδοποίηση του επικεφαλής της Ισραηλινής Πολιτικής Αεροπορίας προς τις ξένες αεροπορικές εταιρείες: «Ξεκινά μια κρίσιμη περίοδος από αυτό το Σαββατοκύριακο»

Ώρα Μηδέν: Στο Ισραήλ ο Διοικητής της CENTCOM – Στο «κόκκινο» οι εκτιμήσεις για πλήγμα κατά του Ιράν

«Όλα είναι πιθανά»: Ο Ισραηλινός στρατηγός Εγιάλ Ζαμίρ έσπασε τη σιωπή του για την επικείμενη αμερικανική επίθεση στο Ιράν

Το USS Abraham Lincoln εντός βεληνεκούς βολής από τις ιρανικές ακτές

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr