ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Ο Τζον Μπόλτον εξαπολύει μύδρους κατά των χειρισμών Τραμπ στον πόλεμο με το Ιράν: «Δεν σκέφτεται στρατηγικά»
Ιράν: Συνελήφθη Διευθύντρια Κέντρου Αποκατάστασης αφού αρνήθηκε τη χρήση ορφανών με αναπηρία ως ανθρώπινες ασπίδες
Μπαμπ ελ-Μαντέμπ: Το Ιράν απειλεί να «κλείσει» και την Ερυθρά Θάλασσα
Ισραήλ: Γκίντεον Σαάρ και Νόαμ Κατς ευχήθηκαν ως φίλοι και σύμμαχοι για την 25η Μαρτίου
Ο ΥΠΕΞ της Κύπρου ο πρώτος ξένος ΥΠΕΞ στο Μπαχρέιν από την ημέρα έναρξης των επιθέσεων του Ιράν - Τον
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Επιστολή στους αντιπροέδρους της ιταλικής κυβέρνησης, Ματέο Σαλβίνι και Λουίτζι Ντι Μάιο, απέστειλε ο αυτοανακηρυχθείς μεταβατικός πρόεδρος της Βενεζουέλας, Χουάν Γκουάιντο .
Σε αυτήν τους ζητεί να δεχθούν «το συντομότερο δυνατό» μία αντιπροσωπεία της Βουλής της λατινοαμερικανικής χώρας στη Ρώμη, η οποία θα τους εξηγήσει τι ακριβώς συμβαίνει στη χώρα.
«Θέλουμε να παρουσιάσουμε την ανάγκη για ελεύθερες δημοκρατικές εκλογές στη Βενεουέλα, σε σύντομο χρονικό διάστημα με τη βοήθεια και της διεθνούς κοινότητας» αναφέρεται στην επιστολή, στην οποία γίνεται επίσης λόγος για μία ανθρωπιστική κρίση, που επηρεάζει και τους περισσότερους από 100.000 Ιταλόυς που ζουν στη χώρα.
Η επιστολή Γκουάιντο έχει ως στόχο βεβαίως να πείσει την ιταλική κυβέρνηση να αλλάξει στάση. Σε αντίθεση με τις περισσότερες κυβερνήσεις της Ε.Ε. η ιταλική, όπως και η ελληνική κυβέρνηση, δεν έχει αναγνωρίσει τον Γκουάιντο ως πρόεδρο.
Ο Σαλβίνι ωστόσο την Τρίτη, τόνισε πως ο Νικολάς Μαδούρο είναι παρανόμως στην εξουσία και πως θα πρέπει να διεξαχθούν άμεσα νέες εκλογές.
Τόνισε δε πως πρέπει να «εξαφανιστούν τα κομμουνιστικά καθεστώτα». Το Κίνημα των Πέντε Αστέρων του Ντι Μάιο, όμως, δεν φαίνεται διατεθειμένο να αλλάξει στάση.
«Η ποσότητα της δημοκρατίας που επιδιώκουμε να εξαγάγουμε σε μια χώρα είναι πάντα ευθέως ανάλογη της ποσότητας του πετρελαίου που βρίσκεται σ’ αυτή.
Χρειάζεται θάρρος για να παραμείνεις ουδέτερος» σχολίαζε ο Αλεσάντρο Ντι Μπατίστα,εκ των κορυφαίων στελεχών των Πέντε Αστέρων.
Δεν έχει προς το παρόν γίνει γνωστό ποια θα είναι η απάντηση της κυβέρνησης στην επιστολή Γκουάιντο.























































