ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Προκόπης Παυλόπουλος: Να σταθούμε απέναντι στα μορφώματα του λαϊκισμού – «Δεν θα περάσουν»

Προκόπης Παυλόπουλος: Να σταθούμε απέναντι στα μορφώματα του λαϊκισμού – «Δεν θα περάσουν»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τον κώδωνα του κινδύνου για τα μορφώματα του λαϊκισμού, που όπως είπε έχουν φτάσει σε επίπεδα απροκάλυπτου ρατσισμού και στις παρυφές της νοσταλγίας του ναζισμού, έκρουσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

«Έχουμε ευθύνη και αντίστοιχο ιστορικό χρέος, ιδίως ενόψει των προσεχών ευρωεκλογών, να σταθούμε απέναντι στα μορφώματα λαϊκισμού που αναπτύσσονται σε χώρες και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και να τους αποδείξουμε ότι δεν θα περάσουν», τόνισε ο κ. Παυλόπουλος κατά την επιμνημόσυνη δέηση, στη μνήμη των 4.100 αιχμαλώτων Ιταλών στρατιωτών θυμάτων του ναυαγίου του «ΟRIA», που χάθηκαν τον Φλεβάρη του 1944 στον Σαρωνικό.

Σημείωσε ότι τιμώντας σήμερα τους νεκρούς αιχμαλώτους Ιταλούς στρατιώτες του ναυαγίου του «ORIA», διακηρύσσουμε εμπράκτως, προς κάθε κατεύθυνση «ότι τα εγκλήματα αυτά δεν πρέπει, κατ’ ουδένα τρόπο, να ξεχασθούν, όχι μόνο για λόγους ιστορικής Αλήθειας και Δικαιοσύνης, αλλά και διότι όταν τέτοια εγκλήματα τα καλύπτει η λήθη, τότε υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να επαναληφθούν».

Αναφέρθηκε, ακόμη, στις ζοφερές συνθήκες θανάτου των 4.100 αιχμαλώτων Ιταλών στρατιωτών, υπενθυμίζοντας ότι στις 11 Φεβρουαρίου 1944 οι ναζί στοίβαξαν 4.115 αιχμαλώτους Ιταλούς στρατιώτες στο, μόλις 2.127 τόνων, νορβηγικό πλοίο «ORIA» για να τους μεταφέρουν στον Πειραιά, υπό εξαιρετικά αντίξοες καιρικές συνθήκες, με αποτέλεσμα, την επόμενη, 12 Φεβρουαρίου 1944, μέσα σε σφοδρή καταιγίδα, το «ORIA» να βυθιστεί κοντά στην νησίδα «Πάτροκλος», παίρνοντας στον υγρό τάφο του σχεδόν όλους τους αιχμαλώτους Ιταλούς στρατιώτες, καθώς και μέλη του ελληνικού πληρώματος.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Καύσωνας στην Ευρώπη: Περισσότεροι από 40 άνθρωποι έχουν πνιγεί σε αναζήτηση δροσιάς

Γερμανίδα δημοσιογράφος που είχε συλληφθεί στη Συρία επέστρεψε στην πατρίδα της έπειτα από μήνες κράτησης

Το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) χρησιμοποιεί κρυπτονομίσματα για να συντηρήσει τα δίκτυά του στη Συρία

Γερμανία: Άρπαξαν μωρό 3 μηνών από το καρότσι – Εντοπίστηκε νεκρό

Μύκονος: Τραγωδία με 37χρονη Ιταλίδα – Σκοτώθηκε σε τροχαίο λίγο πριν τον γάμο της

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...