ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γκουάιντο κατά Ιταλίας: Ακατανόητη η στάση της για τη Βενεζουέλα

Γκουάιντο κατά Ιταλίας: Ακατανόητη η στάση της για τη Βενεζουέλα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο αρχηγός της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας Χουάν Γκουάιντο σε επιστολή του αναφέρει ότι «δεν κατανοεί τις αιτίες της πολιτικής θέσης της Ιταλίας» και «για ποιο λόγο, η Ρώμη, δεν θέλει να λάβει μια σαφή και ξεκάθαρη θέση κατά του δικτάτορα Μαδούρο».

Παράλληλα, ο Γκουάιντο, που αυτονακηρύχθηκε πρόεδρος της Βενεζουέλας, ζητά από την Ιταλία «να ζητήσει τη διεξαγωγή ελεύθερων εκλογών υπό την αιγίδα της διεθνούς κοινότητας και να μπορέσουν να αποδεσμευθούν οι διεθνείς βοήθειες».

«Είμαι σίγουρος ότι ο ιταλικός λαός είναι με το μέρος μας, με το μέρος της Δημοκρατίας, της ελευθερίας και της δικαιοσύνης» αναφέρεται, παράλληλα, στην επιστολή, η οποία δημοσιοποιήθηκε από εκπροσώπους του Χουάν Γκουάιντο που επισκέφθηκαν την Ρώμη.

Επισήμως, η ιταλική κυβέρνηση ζητά να διεξαχθούν ελεύθερες εκλογές στην Βενεζουέλα, αλλά τάσσεται κατά «έξωθεν παρεμβάσεων».

Το κόμμα της Λέγκα, όμως, φαίνεται να έχει λάβει σαφέστερη θέση από εκείνη των Πέντε Αστέρων.

Τη Δευτέρα ο υπουργός εσωτερικών και γραμματέας της Λέγκα, Ματτέο Σαλβίνι, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της εθνοσυνέλευσης της Βενεζουέλας.

Όπως έγινε γνωστό, ο Σαλβίνι «επιβεβαίωσε την σκληρή θέση κατά του Μαδούρο» και «την πλήρη στήριξη της συνταγματικής πορείας για την διεξαγωγή ελεύθερων εκλογών, το γρηγορότερο δυνατό».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ιταλία: Η Μελόνι ζήτησε να δοθεί χάρη στον κοσμηματοπώλη που δολοφόνησε δύο ληστές (βίντεο)

Βενεζουέλα: Ξεπέρασαν τους 4.000 οι νεκροί από τους δίδυμους σεισμούς – Φόβοι για χιλιάδες αγνοουμένους

Χαμός στο ΝΑΤΟ! Η Μελόνι ΔΕΝ θέλει να βλέπει μπροστά της τον Τραμπ

Βενεζουέλα: Σε 1.450 οι νεκροί από τον σεισμό – 50.000 οι αγνοούμενοι

Σεισμός στη Βενεζουέλα: Τουλάχιστον 920 νεκροί – 2.980 τραυματίες- 50.000 αγνοούμενοι – Εκτιμήσεις για πάνω από 10.000 νεκρούς

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr