ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Νέο ισραηλινό χτύπημα στη Συρία - «Απάντηση» και στον Τομ Μπάρακ
Η Τουρκία δεν αντιμετωπίζεται με δηλώσεις αλλά με κινήσεις
Έχει χαθεί ο έλεγχος με το 80χρονο γιουσουφάκι: Ο φιλότουρκος νεοοθωμανός Τομ Μπάρακ δήλωσε ότι τα Υψιπέδα του Γκολάν ανήκουν
JERUSALEM POST: Το Ισραήλ οφείλει να αναχαιτίσει την τουρκική στρατιωτική επέκταση προτού η Άγκυρα φτάσει στα σύνορα του
ΥΠΕΞ Ισραήλ: «Δεν θα δεχτούμε τη δημιουργία τουρκικών βάσεων στη Συρία»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Η Βρετανία, που μέχρι πρότινος αποκαλούσε την ΠΓΔΜ σκέτο «Μακεδονία», από εδώ και πέρα θα αποκαλεί τη χώρα Βόρεια Μακεδονία.
Συγχαρητήρια στις κυβερνήσεις «της Ελλάδας και της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας» για την αποφασιστικότητά τους να βάλουν τέλος στην μακροχρόνια διμερή διαμάχη τους, απέστειλε με ανακοίνωσή του ο υπουργός Εξωτερικών της Μεγάλης Βρετανίας, Τζέρεμι Χαντ.
Το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι θα αναφέρεται στο εξής στη χώρα ως Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, εφόσον επικυρώθηκε και τέθηκε σε ισχύ η Συμφωνία των Πρεσπών και μετά από αίτημα της κυβέρνησης της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας προς τη βρετανική κυβέρνηση, να υιοθετήσει και να χρησιμοποιεί το όνομα και την ορολογία που αναφέρονται στο Άρθρο 1(3) της Συμφωνίας των Πρεσπών.
«Και οι δύο πλευρές έχουν πλέον λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την υλοποίηση της Συμφωνίας των Πρεσπών.
»Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου συγχαίρει τις κυβερνήσεις της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας για το θάρρος και την αποφασιστικότητά τους να θέσουν τέλος σε αυτή τη μακροχρόνια διμερή διαμάχη.
»Είναι μια ιστορική στιγμή και για τις δύο χώρες.
»Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με τη Βόρεια Μακεδονία και την Ελλάδα τόσο διμερώς όσο και μέσω του ΝΑΤΟ προς όφελος της ευρωπαϊκής ασφάλειας», τόνισε ο Βρετανός υπουργός, σύμφωνα με το Αθηναϊκό -Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.























































