ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Εκτουρκισμός στη Χειμάρρα με την υπογραφή του Βαγγέλη Τάβου: ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ του ισλαμιστικού ιδρύματος «Maarif» στην ελληνική πόλη της Βόρειας
Γιάννης Μανιάτης: Μεγάλο ατόπημα της Κομισιόν - «Δίνει» ελληνικά νησιά στην Τουρκία
ΕΦΕΤ: Ανακαλεί σοκολατάκια Kinder από τα Lidl - Τι συστήνει στους καταναλωτές που τα αγόρασαν
Η Ρωσία σχεδιάζει ευρεία επίθεση με βομβαρδιστικά, υποβρύχια και drones στην Ουκρανία
Μουντιάλ 2026: Αυτοί είναι οι 12 όμιλοι που προέκυψαν από την κλήρωση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Υπέρ της αύξησης επιτοκίων στην Ευρωζώνη τάχθηκε έμμεσα η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, εκφράζοντας την ελπίδα ότι ο πληθωρισμός θα φθάσει σύντομα στο στόχο 2%, επιτρέποντας έτσι στην ΕΚΤ να εγκαινιάσει κύκλο ακριβότερου χρήματος.
«Πιστεύω ή ελπίζω -έχουμε σχεδόν φθάσει σε πληθωρισμό 2%- ώστε να μπορέσει η ΕΚΤ να αλλάξει την πολιτική της», δήλωσε η κ. Μέρκελ στη διάρκεια εκδήλωσης στο δημαρχείο της Βρέμης.
Οι δηλώσεις της Γερμανίδας καγκελαρίου έρχονται ως απάντηση των παραπόνων που εξέφρασε συμμετέχων στην εκδήλωση, τονίζοντας ότι οι Γερμανοί καταθέτες και συνταξιοδοτικά ταμεία υποφέρουν από τα μηδενικά επιτόκια της ΕΚΤ.
Η υποστηρικτική πολιτική που ασκεί ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, αποτελεί συχνά αντικείμενο έντονης κριτικής στη Γερμανία.
Ο ίδιος ο διοικητής της γερμανικής κεντρικής τράπεζας(Bundesbank), Γιένς Βάιντμαν, έχει επανειλημμένως προειδοποιήσει για τους κινδύνους που εγκυμονούν τα μη-συμβατικά μέτρα νομισματικής χαλάρωσης, ασκώντας πιέσεις στους κόλπους της ΕΚΤ για τον τερματισμό του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης.























































