Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δημοσκόπηση ΣΚΑΪ: Άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ – Στάσιμη η ΝΔ αλλά με σταθερό προβάδισμα

Δημοσκόπηση ΣΚΑΪ: Άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ – Στάσιμη η ΝΔ αλλά με σταθερό προβάδισμα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει νέα δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ, την στιγμή που η χώρα πλησιάζει στην τελική ευθεία για τις τρεις εκλογικές αναμετρήσεις του έτους, με την ΝΔ ωστόσο να διατηρεί σταθερό το προβάδισμα.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 9 ποσοστιαίες μονάδες, συγκεντρώνοντας 30,5% (30% στην προηγούμενη μέτρηση) έναντι 21,5% (20,5%) του ΣΥΡΙΖΑ.

Ενισχυμένο το Κίνημα Αλλαγής με 7% (6,5%), το οποίο ξαναμπαίνει δυναμικά στην «κούρσα» για την τρίτη θέση.

Η Χρυσή Αυγή είναι πεσμένη, καθώς λαμβάνει 7%, έναντι 7,5% της προηγούμενης μέτρησης και ακολουθεί το ΚΚΕ με 5,5% (αμετάβλητο).

Η Ελληνική Λύση λαμβάνει 2,1% (2,5%), η Ένωση Κεντρώων 1,8% (2%), το Ποτάμι, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η Λαϊκή Ενότητα από 1,3% , η Πλεύση Ελευθερίας 1,1% και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1%.

Άλλο κόμμα ψηφίζει το 2,1% (3%).

Οι αναποφάσιστοι εμφανίζονται στο 16,5% έναντι 17% στην προηγούμενη μέτρηση.

Πρόθεση ψήφου με αναγωγή

Στη αναγωγή επί των εγκύρων η ΝΔ αποσπά το 32,5%, μένοντας στάσιμη, ενώ αντίθετα ο ΣΥΡΙΖΑ βελτίωσε το ποσοστό του κατά μία μονάδα και βρίσκεται πλέον στο 22,5%.

Στην μάχη για την τρίτη θέση ισοδυναμούν για πρώτη φορά φέτος η Χρυσή Αυγή και το Κίνημα Αλλαγής, που μετρώνται στο 7,5%.

Ακολουθεί το ΚΚΕ με 6%. Παρατηρείται επίσης μικρή μείωση των αναποφάσιστων, που πέφτουν κατά μία μονάδα να αναλογούν στο 11%.

Κανένα άλλο κόμμα δεν συγκεντρώνει αρκετές ψήφους ώστε να κερδίσει έδρες στην δημοσκοπική Βουλή.

Πιο κοντά στο όριο εισόδου βρίσκονται η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου με 2,3% και η Ένωση Κεντρώων με 2%. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και Το Ποτάμι έπονται με 1,4%.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Συντριπτικό πλήγμα για τον Βασιλιά Κάρολο: Καταρρέει η υποστήριξη προς τη μοναρχία λόγω του σκανδάλου Έπσταϊν

Με το 60% της παλαιστινιακής κοινής γνώμης να στηρίζει τη Χαμάς ο Αμπάς προκηρύσσει εκλογές για το 2026

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Π. Μαρινάκης απειλεί τώρα και δημοσιογράφους επειδή κάνουν τη δουλειά τους

Βενιζέλος κατά Μητσοτάκη: Να ελεγχθούν συγκεκριμένες ευθύνες της κυβέρνησης για Τέμπη και ΟΠΕΚΕΠΕ

Ο εκπρόσωπος των Κούρδων της Συρίας συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...